Tre Systrar

Mellan 20-29 maj 2022 har Scenkonst Sörmland glädjen att presentera föreställningen Tre Systrar, av Anton Tjechov på Idéfarmen i Dunker Lundby, Malmköping!

Leva eller överleva? Världen och värden förändras och föreställningen Tre systrar blickar tillbaka på det som en gång var, drömmer om det underbara som kan bli men de lever sina liv här och nu och längtar, längtar, längtar.

Intervjuade röster samlas tillsammans med Anton Tjechovs Tre systrar i ett  scenkonstverk som rör sig i gränslandet mellan ordet, rörelsen och musiken.

Föreställningen spelas mellan 20-29 maj (fre-sön) på Idéfarmen, Dunker Lundby 1, i Malmköping. Biljettlänkar finns via denna sidan. Biljetterna kostar ordinarie pris 200 kronor, med uppvisat scenkonstpass 160 kr samt ungdom under 18 år fri entré.

Mer information om spelplatsen finns via Idéfarmens hemsida!

MEDVERKANDE Ingela Schale Berghagen, Sofia Berg Böhm, Pedram Shahlai

REGI, BEARBETNING Cecilia Milocco
DRAMATURG Camilla Blomqvist
KOSTYMDESIGN Nina Sandström
LJUSDESIGN Carina Backman
MASKDESIGN Elisabeth Lundberg
KOSTYMATELJÉ Johanna Lovén
TEKNISK CHEF Anders Westbom
TEKNIK Elin Bengtsson
TURNÉLEDARE, REKVISITA Anna Hammar
PRODUCENT Rebecka Melin

Inspirerat av: Jeanette Olsson, Claudia Nordin och Sandra Kwiek.

Regissör för föreställningen är Cecilia Milocco. Här är några ord kring arbetet med föreställningen.

”Anton Tjechovs pjäs Tre systrar har för mig alltid uttryckt en urlängtan efter förändring, en stark livskraft och livsrörelse i relation till stagnation.

Det är en desperat, frustrerad längtan efter den eventuella eller svunna lyckan ”där borta” och en urkamp mot den sinande handlingskraften - en mänsklig åkomma som rymmer outgrundlig sorg och snabba kast mellan besvikelser och uppgivenhet i ständig kontrast till ett livsupphållande driv, passion och liv.

Jag vill använda mig av dessa ingredienser i Tjechovs systrar för att plocka fram de allmänmänskliga trådar och krockar som kan få oss att mötas i kvinnors och specifikt romska kvinnors berättelser och tankar. Dessa röster vill jag undersöka i sceniska egensinniga språk i gränslandet mellan teatern, dansen och musiken.”

Foto Gustav Ågerstrand

Dela evenemanget i dina kanaler:

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /