Dans

Scenkonst Sörmland ser musik, dans och teater som en viktig del av samhället och dess utveckling, både som professionella konstarter och som individens uttryck.

Scenkonst Sörmlands arbetar på två olika sätt med dansfrågor. Dels det professionella uppdraget med egna nyskrivna dansproduktioner i olika stila.

Det andra uppdraget, genom Dans i Sörmland, är delen där vi vill skapa bättre förutsättningar för att uppleva och dansa själv. Dans i Sörmland arbetar med att främja dansen på flera plan. Både genom att stötta, samverka och kompetensutveckla de professionella dansutövarna i Sörmland, men även genom att tillgängliggöra dans för de boende i Sörmland genom olika projekt och spridning av dans.

AKTUELLT 2024

DANSENS DAG
Den 28 april firar vi Dansens Dag med en jätteshow på Lokomotivet i Eskilstuna. Tillsammans hyllar vi dansen & sprider dansglädje!

TIPPING POINT - CIRKUS CIRKÖR
Den 11-12 maj kommer cirkusföreställningen Tipping Point - Balancing in a Time of Change till Lokomotivet, Eskilstuna. Det är Cirkus Cirkörs hela nya föreställning. 

ARCHITECTURE OF VIOLENCE
Architecture of Violence är dansföreställningen Scenkonst Sörmlands producerar tillsammans med kanadensiska Jaberi Dance Theatre. Premiär den 7 september i Lokomotivet, Eskilstuna. 

DANS I SÖRMLAND

DANSSOMMARJOBB
Drömmer du om att bli dansare? Vill du utforska din egna kreativa sida? Är du mellan 16 – 19 år? Bor du i Sörmland? Danssommarjobbet är en feriepraktik där ersättning utgår. 

DANSFILMFESTIVAL
Scenkonst Sörmland laddar för en kommande Dansfilmsfestival som skall hållas i våra lokaler på Scenkonst Sörmland! Nu söker vi bidrag till just den festivalen!

COMMUNITYDANSPROJEKT
Under året genomförs även två olika communitydansprojekt, som heter Mötesplatsen och Ung med Cancer Dansar. Läs gärna mer om dessa spännande arbeten. 

SKAPA DANS
Den 21 september 2024 går tävlingen Skapa Dans av stapeln. Här kan du läsa mer om förutsättningar och regler. Sista anmälningsdagen är 10 september 2024. 

DANS FÖR SKOLAN

Scenkonst Sörmlands erbjuder också ett stort utbud av dansföreställningar i skolorna som ingår i Sörmlandsmodellen, den garanterar att alla barn och unga i Sörmland mellan 5-15 år får uppleva professionell scenkonst en gång per termin.

Den som arbetar med Scenkonst Sörmlands dansproduktioner är Rebecka Melin och vår danskonsulent som arbetar med våra främjande uppdrag är Rebecca Schagerström Allen. 

Bild från Locus, fotograf Carl Thorborg.

 

Kommande evenemang

Dansens dag
28 april

Dansens dag

Dans

Kom och fira Dansens Dag tillsammans med oss, söndagen den 28 april, på Lokomotivet i Eskilstuna.

Boka biljett Läs mer
11 maj - 12 maj

Tipping Point

Dans

Den 16 februari var det världspremiär och den 11-12 maj kommer äntligen föreställningen Tipping Point, med Cirkus Cirkör, till Eskilstuna och Lokomotivet!

Boka biljett Läs mer
Dansäventyret
17 maj

Dansäventyret

Dans

Dansäventyret är ett pedagogiskt material i tre delar som vill inspirera till mer dans i förskolan. Vi vill ge barn möjlighet att utforska och skapa danser tillsammans. I Dansäventyret blir barnen medskapande av danser som kan inspireras av både vardagsrörelser och fantasifulla äventyr. Dansäventyret riktar sig till barn i åldern 3-5 år.

Läs mer
7 september - 19 september

Architecture of Violence

Dans

Scenkonst Sörmland i samarbete med Jaberi Dance Theatre, från Kanada. Premiär 7 september i Lokomotivet, Eskilstuna.

Boka biljett Läs mer

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /