DANS

Dans

Scenkonst Sörmland ser musik, dans och teater som en viktig del av samhället och dess utveckling, både som professionella konstarter och som individens uttryck.

Scenkonst Sörmlands arbetar på två olika sätt med dansfrågor. Dels det professionella uppdraget med egna nyskrivna dansproduktioner i olika stila.

Det andra uppdraget, genom Dans i Sörmland, är delen där vi vill skapa bättre förutsättningar för att uppleva och dansa själv. Dans i Sörmland arbetar med att främja dansen på flera plan. Både genom att stötta, samverka och kompetensutveckla de professionella dansutövarna i Sörmland, men även genom att tillgängliggöra dans för de boende i Sörmland genom olika projekt och spridning av dans.

AKTUELLT 2023

I september har dansföreställningen Locus, av Viktor Fröjd, premiär i Sörmland. Föreställningen är ett större samarbete mellan Scenkonst Sörmland och Riksteatern. 

DANS I SÖRMLAND

Under året genomförs även två olika communitydansprojekt, som heter Mötesplatsen och Ung med Cancer Dansar. Läs gärna mer om dessa spännande arbeten. 

DANS FÖR SKOLAN

Scenkonst Sörmlands erbjuder också ett stort utbud av dansföreställningar i skolorna som ingår i Sörmlandsmodellen, den garanterar att alla barn och unga i Sörmland mellan 5-15 år får uppleva professionell scenkonst en gång per termin.

Den som arbetar med Scenkonst Sörmlands dansproduktioner är Rebecka Melin och vår danskonsulent som arbetar med våra främjande uppdrag är Rebecca Schagerström Allen. 

Bild från Locus, fotograf Carl Thorborg.

 

Kommande evenemang

Locus
29 september - 6 oktober

Locus

Dans

Show, dans, musik, gnistor och magi! I september har Locus urpremiär på Eskilstuna teater. Därefter turné i Sörmland med omnejd. Föreställningen är ett samarbete med Riksteatern.

Boka biljett Läs mer
Dans för Parkinson
1 september - 20 oktober

Dans för Parkinson

Dans

Introduktionsutbildning i Dans för Parkinson! Vi erbjuder både en inspirationsföreläsning och workshop tillsammans med en två dagars utbildning under september och oktober, 2023. Denna utbildning är fullsatt!

Läs mer
Dansäventyret
12 oktober

Dansäventyret

Dans

Dansäventyret är ett pedagogiskt material i tre delar som vill inspirera till mer dans i förskolan. Vi vill ge barn möjlighet att utforska och skapa danser tillsammans. I Dansäventyret blir barnen medskapande av danser som kan inspireras av både vardagsrörelser och fantasifulla äventyr. Dansäventyret riktar sig till barn i åldern 3-5 år.

Läs mer

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /