Dans

Scenkonst Sörmland ser musik, dans och teater som en viktig del av samhället och dess utveckling, både som professionella konstarter och som individens uttryck.

Dans i Sörmland arbetar för att fler människor i Sörmland ska ha möjlighet att se dans och att dansa själva.

Scenkonst Sörmlands arbetar på två olika sätt med dansfrågor. Dels det professionella uppdraget med egna nyskrivna dansproduktioner i olika stila. Det andra uppdraget är delen där vi vill skapa bättre förutsättningar för att uppleva och dansa själv. Det arbetet gör vi tillsammans med dansare och genom att vara ett stöd för arrangörer. 

Under hösten 2021 kommer vi även att arrangera tre After Work-kvällar som innehåller dans. Se The Room på Scenkonst Sörmland - 22 oktober, 18 november och 10 december. The Room är en fusionföreställning med balett och tiodans. Läs mer och boka biljetter. 

Hantering av nya restriktioner med anledning av Covid-19
Scenkonst Sörmlands evenemang, i egna lokaler på John Engellaus gata 3 i Eskilstuna, genomförs utan krav på covidpass då publikantalet begränsas till max 100 personer.  Vi fortsätter att vara försiktiga och vi genomför våra evenemang på ett säkert sätt genom att publiken ombeds hålla avstånd, tvätta händerna och att inte delta om man är sjuk eller har en familjemedlem som är sjuk.

Aktuellt 2022

Vertical Influences - missa inte denna fantatiska föreställning som kommer till Sörmland och Nyköping och Gnesta i slutet av januari! Vertical Influences är en ultramodern skridskoföreställning - och upplevelse, framförd av skridskokompaniet Le Patin Libre, från Montreal.

Vi är också stolta och glada för Vindvaka - ett kommande samarbetet med Giron Sámi Teáhter och Virpi Pahkinen. I början av februari kommer dansföreställningen Vindvaka att kunna ses runt om i Sörmland. Du läser mer om föreställningen och detta samarbete här!

I september och oktober kommer ännu en häftig dansupplevelse till Sörmland; Jag är man - alltså dansar jag. Det är en föreställning där undersökandet av identitet, manlighet och normer står i fokus. 

Dans för skolan

Scenkonst Sörmlands erbjuder också ett stort utbud av dansföreställningar i skolorna som ingår i Sörmlandsmodellen, den garanterar att alla barn och unga i Sörmland mellan 5-15 år får uppleva professionell scenkonst en gång per termin.

Den som arbetar med Scenkonst Sörmlands dansproduktioner är Yvonne Granath och vår danskonsulent som arbetar med våra främjande uppdrag är Rebecca Schagerström Allen. 

Bild från The Room. 

 

Kommande evenemang

Datum och tid Evenemang Plats Biljett
2022-01-28 18:00 Vertical Influences Nyköping Biljett
2022-01-29 18:00 Vertical Influences Nyköping Biljett
2022-02-04 18:30 Vindvaka Eskilstuna Biljett
2022-02-05 18:30 Vindvaka Eskilstuna Biljett
2022-02-06 18:30 Vindvaka Eskilstuna Biljett
2022-02-10 18:30 Vindvaka Strängnäs Biljett
2022-02-11 18:30 Vindvaka Katrineholm Biljett
2022-02-17 19:00 Vindvaka Nyköping Biljett

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /