Dans

Vi på Scenkonst Sörmland ser musik, dans och teater som en viktig del av samhället och dess utveckling, både som professionella konstarter och som individens uttryck. Vi vill skapa gränsöverskridande och oväntade möten utanför det traditionella scenrummet och, genom dansens kraft, vidga vyer och väcka engagemang. Dansen kan ge kontur åt individen och förstärka identitet. Den kan ifrågasätta vem som äger det offentliga rummet och synliggöra ordlösa fenomen.

Scenkonst Sörmlands erbjuder ett stort utbud av dansföreställningar i skolorna som ingår i Sörmlandsmodellen, den garanterar att alla barn och unga i Sörmland mellan 5-15 år får uppleva professionell scenkonst en gång per termin.

2018 skapar vi genreöverskridande verk med tre koreografer och en musikensemble i residensform som genom innehåll och form skräddarsys för länets förutsättningar.

Dansen hos oss har två starka och smidiga ben. Det ena benet är det professionella uppdraget med nyskapande egna- och samproduktioner samt nationella/internationella dansresidens.

Det andra benet är det dansfrämjandeuppdraget där vi erbjuder stöd kring Skapande skola, arrangörsutveckling, fortbildning för lärare, tävlingen Skapa Dans och community-dansprojekt.

Foto: Projekt Iceolo. Dansare Brian Madika. Fotograf Fresh Tea Films.

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera