DANS

Dans

Scenkonst Sörmland ser musik, dans och teater som en viktig del av samhället och dess utveckling, både som professionella konstarter och som individens uttryck.

Scenkonst Sörmlands arbetar på två olika sätt med dansfrågor. Dels det professionella uppdraget med egna nyskrivna dansproduktioner i olika stila.

Det andra uppdraget, genom Dans i Sörmland, är delen där vi vill skapa bättre förutsättningar för att uppleva och dansa själv. Dans i Sörmland arbetar med att främja dansen på flera plan. Både genom att stötta, samverka och kompetensutveckla de professionella dansutövarna i Sörmland, men även genom att tillgängliggöra dans för de boende i Sörmland genom olika projekt och spridning av dans.

AKTUELLT 2024

ARCHITECTURE OF VIOLENCE
Architecture of Violence är dansföreställningen Scenkonst Sörmlands producerar tillsammans med kanadensiska Jaberi Dance Theatre. Premiär den 7 september i Lokomotivet, Eskilstuna. 

DANS I SÖRMLAND

DANSSOMMARJOBB
Drömmer du om att bli dansare? Vill du utforska din egna kreativa sida? Är du mellan 16 – 19 år? Bor du i Sörmland? Danssommarjobbet är en feriepraktik där ersättning utgår. 

COMMUNITYDANSPROJEKT
Under året genomförs även två olika communitydansprojekt, som heter Mötesplatsen och Ung med Cancer Dansar. Läs gärna mer om dessa spännande arbeten. 

SKAPA DANS
Den 21 september 2024 går tävlingen Skapa Dans av stapeln. Här kan du läsa mer om förutsättningar och regler. Sista anmälningsdagen är 10 september 2024. 

DANS FÖR SKOLAN

Scenkonst Sörmlands erbjuder också ett stort utbud av dansföreställningar i skolorna som ingår i Sörmlandsmodellen, den garanterar att alla barn och unga i Sörmland mellan 5-15 år får uppleva professionell scenkonst en gång per termin.

Den som arbetar med Scenkonst Sörmlands dansproduktioner är Yvonne Granath och vår danskonsulent som arbetar med våra främjande uppdrag är Rebecca Schagerström Allen. 

Bild från Architecture of Violence, fotograf Maryam Barari.

 

Kommande evenemang

Architecture of Violence
7 september - 26 september

Architecture of Violence

Dans

En dansföreställning om hopp, förlust, överlevnad och arkitekturens påverkan.

Boka biljett Läs mer

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /