För filmare

Film i Sörmland har i uppdrag att stödja sörmländska filmarbetare i deras processer och projekt. Genom våra olika verksamhetsdelar stöttar vi filmare i olika stadier, såväl de som är nya i sin yrkesroll som de som är mer etablerade.

Vi arrangerar också nätverksträffar där du får lära känna Sörmlands övriga filmarbetare, ta del av seminarium och fortbildning. Hör av dig till oss för att hamna på våra utskick!

TALANGPROGRAM

Film i Sörmland erbjuder plats till olika regionala och nationella talangprogram. Genom mentorskap, workshops och nätverkande ger dessa program aspirerande filmskapare möjlighet att utveckla sina färdigheter, utforska sin kreativitet och skapa kontakter. Genom att erbjuda resurser och stöd fungerar talangprogram för filmare som en inkubator för att odla och främja nästa generation filmare.

Välkommen att söka Filmresidens Halland.  

Under hösten 2024 bjuder vi in till några veckors vistelse på vackra Katrinebergs Folkhögskola i hjärtat av Halland. Professionella filmare från hela Sverige har möjlighet att utveckla sin konstnärliga verksamhet samt en ersättning på 40 000kr. Residenset är ett samarbete mellan Filmresurscentrum i Region Halland och filmlinjen på Katrinebergs Folkhögskola.

Läs mer och ansök här!

Bergmanveckans Talangdagar
Under Bergmanveckan 24 - 29/6 2024 får en Sörmländsk talang åka till Gotland för att möta andra talanger, delta i seminarier, mingla med filmkändisar och utveckla sitt filmskapande. Utlysning kommer...

SOMMARJOBB 2.0

I år kommer du som redan haft filmsommarjobb få chansen att göra det igen, men med lite andra förutsättningar. Om du vill söka, skicka ett mail till Joakim.

NOOMARATION

Noomaraton är en regional filmtävling där alla är välkomna att delta, alltifrån amatörer till proffs! Filmtävlingen genomförs i flera län samtidigt första helgen i september varje år. Läs mer om Noomaraton!

STÖD

Film i Sörmland stödjer filmare och filmprojekt i Sörmland. Du kan söka stöd för ditt filmprojekt oavsett vilken fas det är i, om det är under utveckling, inspelning eller vid postproduktion. Läs mer om Filmstöd!

TEKNIK

Film i Sörmland har viss teknisk utrustning för utlåning. Hör av dig via mail till joakim.wassberg@regionsormland.se för att få veta vad som finns tillgängligt. Berätta då kortfattat om ert filmprojekt samt vilken period ni önskar låna teknik. Stödet kan sökas löpande och handläggningstid är två-fyra veckor. Läs mer här!

FRAME

Frame Short Film Fest är Sörmlands årliga tävling för regionala filmare, men också en arena för ny kunskap och en mötesplats för både dig som mer etablerad filmarbetare och för dig som är ny filmskapare. Läs mer om Frame!

 

KONTAKTINFORMATION

Film i Sörmland
John Engellaus Gata 3
633 42 Eskilstuna
Telefon: 079-0652215 (Joakim Wassberg, filmkonsulent)
E-post: info.filmisormland@regionsormland.se 

Foto på Joakim Wassberg

Kontakt

Joakim Wassberg

Filmkonsulent

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /