För filmare

Film i Sörmland har i uppdrag att stödja sörmländska filmarbetare i deras processer och projekt. Genom våra olika verksamhetsdelar stöttar vi filmare i olika stadier, såväl de som är nya i sin yrkesroll som de som är mer etablerade.

Vi arrangerar också nätverksträffar där du får lära känna Sörmlands övriga filmarbetare, ta del av seminarium och fortbildning. Hör av dig till oss för att hamna på våra utskick!

BARNFILMSRESIDENS

Manusförfattare se hit! Film i Sörmland riktar tillsammans med BUFF (Barn- och ungdomsfilmfestival) strålkastarljuset mot barnfilmen! Läs mer om barnfilmsresidenset här. 

Till 2024 års barnfilmsresidens inkom 46 ansökningar. Referensgruppens val landade efter noggrann överläggning på Mikael Bundsen som lämnat in en manusidé om filmen LUCKY IN DRAG.

BERGMANVECKANS TALANGDAGAR

Bergmanveckans talangdagar innebär att en Sörmländsk talang får åka till Gotland för att möta andra talanger, delta i seminarier, mingla med filmkändisar och utveckla sitt filmskapande under Bergmanveckan, 24 - 29 juni 2024.

2024 repsesenteras Sörmland av Runa Sivertsen.

SOMMARJOBB 2.0

I år kommer du som redan haft filmsommarjobb få chansen att göra det igen, men med lite andra förutsättningar. Vill du söka? Skicka ett mail till Joakim.

NOOMARATION

Noomaraton är en regional filmtävling där alla är välkomna att delta, alltifrån amatörer till proffs! Filmtävlingen genomförs i flera län samtidigt första helgen i september varje år. 2024 genomförs de regionala tävlingarna 31 augusti - 1 september. 

STÖD

Film i Sörmland stödjer filmare och filmprojekt i Sörmland. Du kan söka stöd för ditt filmprojekt oavsett vilken fas det är i, om det är under utveckling, inspelning eller vid postproduktion. Läs mer om Filmstöd!

TEKNIK

Film i Sörmland har viss teknisk utrustning för utlåning. Hör av dig via mail till joakim.wassberg@regionsormland.se för att få veta vad som finns tillgängligt. Berätta då kortfattat om ert filmprojekt samt vilken period ni önskar låna teknik. Stödet kan sökas löpande och handläggningstid är två-fyra veckor. 
Läs mer här!

FRAME

Frame Short Film Fest är Sörmlands årliga tävling för regionala filmare, men också en arena för ny kunskap och en mötesplats för både dig som mer etablerad filmarbetare och för dig som är ny filmskapare. Anmälan är öppen 29 maj - 25 augusti 2024. Läs mer om Frame!

FILMSKAPANDE SENIORER

Kom och gör film med oss! Du behöver inga förkunskaper, kursen är kostnadsfri och du för låna den utrustning som behövs. Vi lär oss tillsammans, berättar historier som annars glömts bort, fikar och har trevligt. Alla kan göra film! Läs mer här!

KONTAKTINFORMATION

Film i Sörmland
John Engellaus Gata 3
633 42 Eskilstuna
Telefon: 079-0652215 (Joakim Wassberg, filmkonsulent)
E-post: info.filmisormland@regionsormland.se 

Foto på Joakim Wassberg

Kontakt

Joakim Wassberg

Filmkonsulent

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /