Barnfilmsresidens

Manusförfattare se hit!

Film i Sörmland riktar tillsammans med BUFF (Barn- och ungdomsfilmfestival) strålkastarljuset mot barnfilmen! I ett ständigt växande digitalt klimat där tillgängligheten till rörliga berättelser ökar. Vi vill skapa förutsättningar för utveckling av en för målgruppen relevant filmberättelse.

Vi söker dig som vill utveckla ett filmmanus för barn eller unga och som sedan är redo att ta manuset vidare på sin resa mot färdig film. Vi tror att du som söker har gjort en eller ett par kortfilmer, skrivit eller arbetat i en annan konstform gentemot målgruppen.

Du som söker har en tydlig idé/vision att utveckla. Idén kan ej bygga på en förlaga utan residenset är tänkt för den som önskar utveckla ett originalmanus. Formatet är anpassat efter dess tilltänkta målgrupp, men vi tror inte det är kortare än 20 min.

Residenset består av 4 veckors arvoderad arbetstid om 60 000 kr på faktura.

Med en preliminär period fördelad utifrån överenskommelse, under september - oktober 2023. I residenset ingår att dela sin process vid två tillfällen. En vid BUFF i Malmö i mars 2024 samt en vid Scenkonst Sörmland.

En referensgrupp kommer bedöma ansökningarna utifrån angelägenhet för målgruppen, vår tid, dess originalitet och dess bidrag av nya perspektiv inom barnfilmsutbudet.

Under ditt arbete med manuset kommer du också att få möjlighet att arbeta tillsammans med dramaturgen EliSophie Andrée (bilden). Vill du läsa mer om EliSophie så gör du det här! 

ANSÖKAN

- beskriv din filmidé kärnfullt (max 1 A4 sida).
- bifoga en moodboard eller annat visuellt material för din idé.
- berätta kort om dig själv och dina tidigare erfarenheter.

Ansökan är öppen mellan 21 mars – 22 maj.

Du ansöker via formuläret här! 

Därefter kommer fem projekt väljas ut till digitala intervjuer som sker i början av augusti.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till:
Joakim Wassberg, Filmkonsulent på Film i Sörmland.
Epost: joakim.wassberg@regionsormland.se
Telefon: 0790-65 22 15

Dela evenemanget i dina kanaler:

Barnfilmsresidens

  • Kategori: Film

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /