Barnfilmsresidens

Manusresidens för barnfilm

Film i Sörmland riktar tillsammans med BUFF (Barn- och ungdomsfilmfestival) strålkastarljuset mot barnfilmen! I ett ständigt växande digitalt klimat där tillgängligheten till rörliga berättelser ökar. Vi vill skapa förutsättningar för utveckling av en för målgruppen relevant filmberättelse.

Residenset består av 4 veckors arvoderad arbetstid om 60 000 kr på faktura. Med en preliminär period fördelad utifrån överenskommelse, under september-oktober 2022. I residenset ingår att dela sin process vid tre tillfällen: med regionens filmare, med andra som har residens samt under BUFF i Malmö i Mars 2023.

Doreen Ndagire får Film i Sörmlands barnfilmsmanusresidens 2022!
Vi är otroligt glada över att äntligen kunna berätta att Doreen Ndagire är årets, tillika första innehavare av Film i Sörmlands nya barnfilmsmanusresidens.

Doreen Ndagire är skådespelare och har medverkat i ett flertal uppsättningar på Unga Klara, Riksteatern, Backa teater och Stockholms Stadsteater. Just nu är hon aktuell som en av huvudrollerna i den kommande Viaplay serien Leva Life. Samtidigt studerar Doreen en fristående masterkurs i teaterregi på Stockholms Konstnärliga Högskolor. 

-  Jag skrek av lycka när beskedet kom! Idéen till den här filmen har spökat runt i mina tankar i vad som känns som en evighet, och nu har jag plötsligt fått tiden och resurserna att slå mig ner och faktiskt skriva den!?! Det känns magiskt, spännande men också rätt läskigt... och det är nog en bra startpunkt för mig. Med tanke på att jag ska skapa en psykologisk skräckfilm för barn. Filmen utspelar sig på kollo och jag hoppas att det blir skräckblandad förtjusning - för hela familjen.

Vi ser fram emot att följa Doreen under vårt residens och kan redan nu berätta att ni kan höra mer om hennes idé och om processen den 3 december på Scenkonst Sörmlands Samtal om barnfilm.  

Dela evenemanget i dina kanaler:

Barnfilmsresidens

  • Kategori: Film

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /