Teater

Vi på Scenkonst Sörmland ser musik, dans och teater som en viktig del av samhället och dess utveckling, både som professionella konstarter och som individens uttryck.

Vi vill erbjuda vår publik hög scenisk kvalitet där mötet med publiken är i centrum. Vi tror på teaterns styrka att roa och oroa. Den kan få oss att reflektera över oss själva och vår omvärld för att vidga vyer och väcka engagemang. De flesta av våra teaterföreställningar kombinerar teater och musik till en helhet; musikteater.

Hantering av nya restriktioner med anledning av Covid-19
Scenkonst Sörmlands evenemang, i egna lokaler på John Engellaus gata 3 i Eskilstuna, genomförs utan krav på covidpass då publikantalet begränsas till max 100 personer.  Vi fortsätter att vara försiktiga och vi genomför våra evenemang på ett säkert sätt genom att publiken ombeds hålla avstånd, tvätta händerna och att inte delta om man är sjuk eller har en familjemedlem som är sjuk.

Aktuellt 2022

En av Jane Austens mest älskade romaner Stolthet och fördom - eller The Story of Mr Darcy, Mr Bingley, Mr Wickham, Mr Collins & Mr Bennet kommer till liv på scenen i en ny och spännande tappning. Föreställningen är ett gästspel i Sörmland av Teater Halland. Spelas den 2 maj på Lokomotivet i Eskilstuna.

Under maj 2022 kommer även vårat teaterresidens Tre Systrar spelas. Du kan läsa mer om projektet här!

Under hösten 2022 kommer även en helt nyskriven teaterföreställningen turnera i länet. Det är föreställnignen Syrenvägen, av Anders Duus, som under oktober-november kommer att framföras på länets bygdegårdar och andra arrangörer.  

Teater för skolan

Scenkonst Sörmland erbjuder också ett stort utbud av teaterföreställningar i skolorna som ingår i Sörmlandsmodellen. Den garanterar att alla barn och unga i Sörmland mellan 5-15 år får uppleva professionell scenkonst en gång per termin.

De som arbetar med Scenkonst Sörmlands teaterprogram är Yvonne Granath och Rebecka Melin.

Bild från Stolthet och fördom, Teater Halland.  

Kommande evenemang

Datum och tid Evenemang Plats Biljett
2022-05-02 19:00 Stolthet och fördom Eskilstuna Info

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /