TEATER

Teater

Vi på Scenkonst Sörmland ser musik, dans och teater som en viktig del av samhället och dess utveckling, både som professionella konstarter och som individens uttryck.

Vi vill erbjuda vår publik hög scenisk kvalitet där mötet med publiken är i centrum. Vi tror på teaterns styrka att roa och oroa. Den kan få oss att reflektera över oss själva och vår omvärld för att vidga vyer och väcka engagemang. De flesta av våra teaterföreställningar kombinerar teater och musik till en helhet; musikteater.

AKTUELLT 2023

Under hösten fortsätter Scenkonst Sörmland att spelar sommarens succé, En midsommarnattsdröm , runt om i Sörmland med omnejd. Hitta din närmsta arrangör och se denna teaterklassiker som fått sån fin respons från publiken.

TEATER FÖR SKOLAN

Scenkonst Sörmland erbjuder också ett stort utbud av teaterföreställningar i skolorna som ingår i Sörmlandsmodellen. Den garanterar att alla barn och unga i Sörmland mellan 5-15 år får uppleva professionell scenkonst en gång per termin.

De som arbetar med Scenkonst Sörmlands teaterprogram är Yvonne Granath och Rebecka Melin.

Bild från En midsommarnattsdröm. 
Fotograf Gustav Ågerstrand.  

Kommande evenemang

En midsommarnattsdröm
28 juni - 7 oktober

En midsommarnattsdröm

Teater

Nu drar vår midsommarnattsdröm ut på turné, runt om i Sörmland med omnejd. Du hittar alla spelplatser och datum nedan.

Läs mer
Eskilstuna Kulturnatt
30 september

Eskilstuna Kulturnatt

Film, Musik, Teater

Våra evenemang under den 30 september är delar av Eskilstuna kulturnatt 2023. Som ett ljus i höstmörkret lyser Kulturnatten upp Eskilstunas gator, torg och scener med aktiviteter och upplevelser för alla åldrar. Evenemangen är kostnadsfria och inga biljetter krävs. Först till kvarn gäller!

Läs mer

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /