Den 26 juni har årets sommarteater premiär. Denna sommar sätter vi upp Henrik Ibsens Ett dockhem. Föreställningen som produceras helt av Scenkonst Sörmland spelas i Teaterladan på Nynäs slott, i Tystberga strax utanför Nyköping, mellan 26 juni - 14 juli. Du kan läsa mer om föreställningen, de medverkande, tider, datum samt köpa biljetter via länken till vänster.

Under 2017 startade vi ett fördjupat samarbete med Unga Klara, Sveriges nya nationalscen för barn och unga. Samarbetet blir mellanstadieföreställningen Välkommen till skamceremonin. Denna föreställningar har premiär den 12 oktober 2018 på Unga Klara i Stockholm. Under våren 2019 kommer pjäsen att turnera i de sörmländska mellanstadieskolorna. Ca 5000 elever kommer då att få se denna fina föreställning regisserad av Gustav Deinoff.

Vi på Scenkonst Sörmland ser musik, dans och teater som en viktig del av samhället och dess utveckling, både som professionella konstarter och som individens uttryck. Vi vill erbjuda vår publik hög scenisk kvalitet där mötet med publiken är i centrum. Vi tror på teaterns styrka att roa och oroa. Den kan få oss att reflektera över oss själva och vår omvärld för att vidga vyer och väcka engagemang. De flesta av våra teaterföreställningar kombinerar teater och musik till en helhet; musikteater.

Scenkonst Sörmland erbjuder också ett stort utbud av teaterföreställningar i skolorna som ingår i Sörmlandsmodellen. Den garanterar att alla barn och unga i Sörmland mellan 5-15 år får uppleva professionell scenkonst en gång per termin.