Teater

Vi på Scenkonst Sörmland ser musik, dans och teater som en viktig del av samhället och dess utveckling, både som professionella konstarter och som individens uttryck. Vi vill erbjuda vår publik hög scenisk kvalitet där mötet med publiken är i centrum. Vi tror på teaterns styrka att roa och oroa. Den kan få oss att reflektera över oss själva och vår omvärld för att vidga vyer och väcka engagemang. De flesta av våra teaterföreställningar kombinerar teater och musik till en helhet; musikteater.

Scenkonst Sörmland erbjuder ett stort utbud av teaterföreställningar i skolorna som ingår i Sörmlandsmodellen. Den garanterar att alla barn och unga i Sörmland mellan 5-15 år får uppleva professionell scenkonst en gång per termin.

Under 2017 startade vi ett fördjupat samarbete med Unga Klara, Sveriges nya nationalscen för barn och unga, vilket kommer att leda till en föreställning för mellanstadieelever både i Stockholm och i Sörmland under 2018-2019.

Under våren 2018 har vi spelat en föreställning skriven av Anders Duus som heter; Jag kommer härifrån. Denna föreställning hade premiär den 6 april och gjorde sedan en Sörmlandsturné mellan 7 april till 20 maj.  

Ovan fotografi från föreställningen Jag kommer härifrån, foto Alexander Crispin.

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera