Eskilstuna Kulturnatt

Eskilstuna Kulturnatt

Våra evenemang under den 30 september är delar av Eskilstuna kulturnatt 2023. Som ett ljus i höstmörkret lyser Kulturnatten upp Eskilstunas gator, torg och scener med aktiviteter och upplevelser för alla åldrar.

Evenemangen är kostnadsfria och inga biljetter krävs. Först till kvarn gäller!

Våra arrangemang genomförs hos oss på Scenkonst Sörmland, i Munktellstaden. Adressen är John Engellaus gata 3. Vi har öppet hela dagen och det finns fika att köpa! Hoppas ni vill komma och hänga med oss!

Vill du ha mer information om dagen hos oss, hör gärna av dig via 016-10 55 75 eller info.scenkonstsormland@regionsormland.se 

Klockan 11.00 - 11.30, Barnteatern Ludde 
Från 3 år, plats Scenkonst Sörmland

Ludde är en självständig och uppfinningsrik figur som är nyfiken på världen. Nu har vi ställt denna lekfulla och livsbejakande vägvisare på teaterscenen - Välkommen till Luddes universum! Ibland rör det ihop sig för Ludde men han hittar alltid en alldeles egen, egensinnig lösning. I denna musikaliska och collageartade föreställning gestaltar Lise Edman och Ola Johansson Ludde med stor humor, lågmäld clownteknik och fingertoppskänsla. Teater Pero hyllar Ulf Löfgrens älskade barnbokskaraktär Ludde genom att bjuda in till en rolig, rytmisk, lekfull och jazzig föreställning - med livemusik. I föreställningen har vi inspirerats av berättelser ur böckerna Ludde, Ludde blir glad, Ludde tvättar, Ludde och telefonen, Ludde lagar soppa och Ludde och någon.

Klockan 14.00 - 15.00, Barnfilm Yuku och fjällets blomma 
Från 5 år, plats Scenkonst Sörmland

Den lilla musflickan Yuku bor med sin familj i en slottskällare. En dag skadas hennes mormor, familjens stora sagoberättare, av en katt och blir sängliggande. Mormor säger till de små mössen att tiden snart är kommen då hon måste lämna dem för att följa den blinda mullvaden ner i jordens tunnlar. Yuku har läst i en av mormors böcker om en magisk, lysande blomma som växer på en svårtillgänglig bergssluttning. Nu är hon fast besluten att hitta blomman för att mormor ska få vandra vidare i ljus.


Klockan 18.00-19.00, k
onsert Nouel
Plats Scenkonst Sörmland

Nouel utnämndes till en av Scenkonst Sörmlands Unga Svenska Låtskrivare 2023. Hon spelar sina nyskrivna låtar för första gången samt musik från hennes tidigare album. I början av 2021 släppte Nouel sin debutsingel ”Milky Way” som var den första singeln på hennes debutalbum ”Nouel introducing: Short Stories”, en samling berättelser från tiden hon bodde och pluggade i Brighton, England.

Med inspiration från Laura Marling, Sufjan Stevens och Simon & Garfunkel bjuder Nouel in till hennes egna universum - med berättandet i fokus.

Lyssna gärna på Nouels debutplatta Milky Way!

Klockan 18.00-19.00, dans Locus
Plats Eskilstuna Teater

Som en del av kulturnatten genomförs även dansföreställningen Locus under kvällen, på Eskilstuna teater. Föreställningen är en samproduktion mellan Riksteatern och Scenkonst Sörmland. Arrangör Eskilstuna riksteaterförening.

Läs mer om Locus och alla medverkande här!


Klockan 19.30-21:45, t
eater En midsommarnattsdröm
Plats Scenkonst Sörmland

Denna version av Shakespeares älskade En midsommarnattsdröm, med manus av Lucas Svensson, utspelar sig i 30-talets Sörmland.

På ett stort gods rustas det till bröllop. Vi befinner oss i mellankrigstid, mörkret skall besegras och landet kokar över av framåtanda och optimism. Världen skall ordnas och kontrolleras, för allas bästa. Botten, godsets gårdskarl står och ser upp mot slottet och känner förändringens vindar mot sin nacke. Allt skall nu bli bra, men något skaver och grälen ekar mellan husen.

Läs mer om föreställningen En midsommarnattsdröm!


Klockan 20.30-21.45, k
onsert Okra Playground
Plats Scenkonst Sörmland

Det finska bandet Okra Playgrounds musik är en kombination av finsk folkmusik, electro och pop-rock där de urgamla instrumenten kantele och stråkharpa (jouhikko) möter moderna instrument och tongångar. Tre kraftfulla kvinnoröster, aktuella texter, hypnotiserande rytm och musikalisk energi skapar ett energiskt och sprakande sound.

Deras tredje album "Itku" släpptes i oktober 2022 och vann den europeiska kategorin i årets upplaga av den prestigefyllda Songlines Music Awards. På scen målar gruppen upp en hisnande bild av en värld av skuggor och ljus. Under 2022-23 har gruppen spelat långa turnéer framförallt i USA men också i Europa och detta är Okra Playgrounds första spelning i Sverige sedan 2019.

MEDVERKANDE
Maija Kauhanen – sång, kantele
Päivi Hirvonen – sång, fiol, stråklyra
Essi Muikku – sång, kantele
Sami Kujala – elbas
Veikko Muikku – dragspel, synthesizer
Oskari Lehtonen – slagverk

Konserten är ett samarbete mellan Scenkonst Sörmland och Eskilstuna kommun.

Vill du veta mer om just arrangemanget Eskilstuna Kulturnatt - läs här!

Dela evenemanget i dina kanaler:

Eskilstuna Kulturnatt

  • Tid: 2023-09-30 11:00
  • Plats: Scenkonst Sörmland, Eskilstuna
  • Entrépris: FRI ENTRÉ SEK
  • Kategori: Film, Musik, Teater

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /