MUSIK

Musik

Vi på Scenkonst Sörmland ser musik, dans och teater som en viktig del av samhället och dess utveckling, både som professionella konstarter och som individens uttryck.

En stor del av Scenkonst Sörmlands musikverksamhet är våra lunchkonserter, musikresidens och våra offentliga konserter i länet. Alla, både små och stora, samarbeten vi gör arbetar vi med tillsammans med länets kommuner och arrangörer.

AKTUELLT 2023 

Våra populära lunchkonserter drar igång under hösten 2023. Den 13 september med Duo Caminar drar höstens säsong igång. Biljettsläpp den 17 augusti.  

Via Konserter 2023 kan du också läsa mer om alla kommande konserter som vi har. Denna lista med konserter fylls hela tiden på kontinuerligt, så kika gärna in lite då och då för att ta del av vårt fulla utbud.

Scenkonst Sörmland utser varje år Unga Svenska Tonsättare  och Unga Svenska Låtskrivare - och nu är det dags att ansöka inför 2024. Ansökan skall vara inskickad innan 1 november!

2023 års musikresidens kommer att ske tillsammans med artistern och låtskrivaren Jenny Wilson. 

Läs mer om vårt projekt som riktar sig till de yngre barnen - Rösträtt, sång på förskolan. Där du som pedagog kan göra stor skillnad!

MUSIK FÖR SKOLAN

Vi har även ett stort musikutbud för barn och ungdomar i skolorna som ingår Sörmlandsmodellen. Den modellen garanterar att alla barn och unga i Sörmland mellan 5-15 år får uppleva professionell scenkonst en gång per termin. Vi ger även konserter inom vården och äldreomsorgen.

De som arbetar med Scenkonst Sörmlands musikprogram är Pontus Langendorf och Ingrid Falk. 

Bild på Jenny Wilson, foto av David Möller.

 

Kommande evenemang

Rösträtt - fortbildning
29 november - 6 december

Rösträtt - fortbildning

Musik

Det handlar om att lära sig använda rösten rätt och ha rätt till sin röst! Rösträtt – sång på förskolan bjuder på sångstund för femåringar. Sångstunden erbjuds till femåringar i Sörmland genom Scenkonst Sörmland. På Scenkonst Sörmland finns det fyra rösträttscoacher som lotsar er genom sånger och sångövningar och de är Karin Ericsson Back, Daniel Svensson, Johanna Brun och Cornelia Stjernlöf.

Läs mer
Ella Fitzgerald
6 december

Ella Fitzgerald

Musik

Från sin viktiga debut 1934 i en lokal talangjakt, då 17 år gammal, till sitt sista publika framträdande nästan 60 år senare gjorde sig Ella Fitzgerald till jazzens mest igenkända och älskade röst.

Boka biljett Läs mer

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /