MUSIK

Musik

Vi på Scenkonst Sörmland ser musik, dans och teater som en viktig del av samhället och dess utveckling, både som professionella konstarter och som individens uttryck.

En stor del av Scenkonst Sörmlands musikverksamhet är våra lunchkonserter, musikresidens och våra offentliga konserter i länet. Alla, både små och stora, samarbeten vi gör arbetar vi med tillsammans med länets kommuner och arrangörer.

AKTUELLT 2023 

Våra populära lunchkonserter drar igång under hösten 2023. Den 13 september med Duo Caminar drar höstens säsong igång. Biljettsläpp den 17 augusti.  

Via Konserter 2023 kan du också läsa mer om alla kommande konserter som vi har. Denna lista med konserter fylls hela tiden på kontinuerligt, så kika gärna in lite då och då för att ta del av vårt fulla utbud.

Scenkonst Sörmland utser varje år Unga Svenska Tonsättare  och Unga Svenska Låtskrivare - och nu är det dags att ansöka inför 2024. Ansökan skall vara inskickad innan 1 november!

2023 års musikresidens kommer att ske tillsammans med artistern och låtskrivaren Jenny Wilson. 

Läs mer om vårt projekt som riktar sig till de yngre barnen - Rösträtt, sång på förskolan. Där du som pedagog kan göra stor skillnad!

MUSIK FÖR SKOLAN

Vi har även ett stort musikutbud för barn och ungdomar i skolorna som ingår Sörmlandsmodellen. Den modellen garanterar att alla barn och unga i Sörmland mellan 5-15 år får uppleva professionell scenkonst en gång per termin. Vi ger även konserter inom vården och äldreomsorgen.

De som arbetar med Scenkonst Sörmlands musikprogram är Pontus Langendorf och Ingrid Falk. 

Bild på Jenny Wilson, foto av David Möller.

 

Kommande evenemang

Rösträtt - fortbildning
4 december - 6 december

Rösträtt - fortbildning

Musik

Det handlar om att lära sig använda rösten rätt och ha rätt till sin röst! Rösträtt – sång på förskolan bjuder på sångstund för femåringar. Sångstunden erbjuds till femåringar i Sörmland genom Scenkonst Sörmland. På Scenkonst Sörmland finns det fyra rösträttscoacher som lotsar er genom sånger och sångövningar och de är Karin Ericsson Back, Daniel Svensson, Johanna Brun och Cornelia Stjernlöf.

Läs mer
Ella Fitzgerald
6 december

Ella Fitzgerald

Musik

Från sin viktiga debut 1934 i en lokal talangjakt, då 17 år gammal, till sitt sista publika framträdande nästan 60 år senare gjorde sig Ella Fitzgerald till jazzens mest igenkända och älskade röst.

Boka biljett Läs mer
Maija Kauhanen & Johannes Geworkian Hellman
24 januari

Maija Kauhanen & Johannes Geworkian Hellman

Musik

Denna duo är ett spännande möte mellan två av Nordens mest lovordade och aktiva folkmusiker ur den nya generationen. De spelar en lunchkonsert på Scenkonst Sörmland den 24 januari!

Läs mer
24 januari - 31 januari

Ella Fitzgerald

Musik

Ella Fitzgerald - Jazzens drottning! Från sin viktiga debut 1934 i en lokal talangjakt, då 17 år gammal, till sitt sista publika framträdande nästan 60 år senare gjorde sig Ella Fitzgerald till jazzens mest igenkända och älskade röst.

Läs mer
Familjen Stråke
11 februari

Familjen Stråke

Musik

En ordlös föreställning om hur musik blir till och hur den kan låta och kännas. Vad är musik, vad gör musik och vem gör musik? Dessa frågor är utgångspunkten i Familjen Stråke.

Läs mer
Antti Paalanen
14 februari

Antti Paalanen

Musik

En unik kombination av finsk folkmusik och elektronisk dansmusik, allt framfört på dragspel. Antti Paalanen spelar en lunchkonsert på Scenkonst Sörmland den 14 februari!

Läs mer
Antti Paalanen
15 februari

Antti Paalanen

Musik

En unik kombination av finsk folkmusik och elektronisk dansmusik, allt framfört på dragspel.

Läs mer
HALM
5 mars

HALM

Musik

Norrländska countryrockarna HALM gräver där de står. Med ett helt eget uttryck – befriat från tröttsamma klichéer och utan att kopiera någon – är de ett lysande exempel på att countryrock inte måste komma från Tennessee eller Texas för att vara trovärdig.

Läs mer
Samara
6 mars

Samara

Musik

Samara - ett musikaliskt möte mellan Norden och Mellanöstern! Samara ses på Scenkonst Sörmland för en lunchkonsert den 6 mars!

Läs mer
Samara
7 mars

Samara

Musik

Samara började som trio med oud, bas och saxofon och utvidgades till sextett 2018 med den kurdiska sångerskan Avin Omer, Larisa Mönttinen Ljungkrona på dragspel och finsk runosång samt den palestinske slagverksvirtuosen Youssef Hbeisch.

Boka biljett Läs mer
Karin Hammar Fab4 + Britta Virves
13 mars

Karin Hammar Fab4 + Britta Virves

Musik

Karin Hammar Fab4 leds av trombonisten Karin Hammar och har funnits sedan 2014. Gruppen turnerar kontinuerligt nationellt och internationellt och har tre kritikerrosade releaser i bagaget och över 10 000 000 streams på Spotify.

Läs mer
19 mars - 19 mars

Väsen + Hawktail

Musik

Väsen + Hawktail är ett samarbete som har växt fram ur en långvarig musikalisk relation som började i USA.

Läs mer
Eislerz - förändra världen!
27 mars

Eislerz - förändra världen!

Musik

”Förändra världen!” - en musikalisk och humoristisk kabaré som följer Hanns Eislers växlingsrika liv och musikaliska verk. Se lunchkonserten Eislerz - Förändra världen! den 27 mars på Scenkonst Sörmland.

Läs mer
6 april - 6 april

Uppsala Kammarsolister

Musik

Uppsala Kammarsolister är en stråkensemble i världsklass som består av några av Sveriges främsta musiker.

Läs mer
Aigua + Lena Nowak
11 april

Aigua + Lena Nowak

Musik

Aigua (vatten) är det bästa ordet för att beskriva duon som består av Lies Hendrix och Joan Peiró Aznar.

Boka biljett Läs mer
Västerås Sinfonietta
12 april

Västerås Sinfonietta

Musik

Scenkonst Sörmland är stolta att få presentera ett gästspel i Nyköping, från våra grannar i Västerås. Västerås Sinfonietta har sedan 1883 bjudit på toner och traditioner, framför allt på hemmascenen i Västerås Konserthus.

Boka biljett Läs mer
Eldupphör
17 april

Eldupphör

Musik

Eldupphör - en musikalisk föreställning om skotten i Ådalen - 31. Se den som lunchkonsert på Scenkonst Sörmland den 17 april.

Läs mer
Duo Härenstam/Weurlander
8 maj

Duo Härenstam/Weurlander

Musik

Midnattssånger är ett virtuost kammarmusikprogram med, Duo Härenstam/Weurlander, två av Sveriges främsta kammarmusiker. Den 8 maj framför de en lunchkonsert på Scenkonst Sörmland!

Läs mer

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /