Noomaraton

Nu är det dags för NOOMARATION 2023!

Noomaraton är en regional filmtävling där alla är välkomna att delta, alltifrån amatörer till proffs! Filmtävlingen genomförs i flera län samtidigt första helgen i september varje år.

Startskottet går en lördagsmorgon klockan 9.00 och målgång sker ett dygn senare, söndag morgon klockan 9.00. Under dessa 24 timmar ska du och ditt lag göra en film utifrån ett tema. Filmen ska också innehålla tre givna föremål och skildra tre platser.

Kriterierna får du veta först när tävlingen startar.

ANMÄLAN

Anmäl dig och ditt lag till årets tävling senast den 1 september, klockan 12.00, för att under ett dygn helgen den 2-3 september spela in er film.

Anmälningslänk till Noomaraton!

Ni får ett start-SMS och/eller start-mejl med de hemliga förutsättningarna till varje lag klockan 09.00 på lördagen. Förutsättningarna presenteras samtidigt på www.noomaraton.se.

MÅLGÅNG OCH INLÄMNING AV TÄVLINGSBIDRAG

Målgången sker på söndagsmorgonen. Före klockan 09.00 ska filmlagen ha lämnat in sina bidrag genom att ladda upp dem på YouTube och e-posta länken till oss.

  • Ladda upp filmen som Offentlig eller Olistad (ej Privat)
  • Ladda upp filmen i så hög kvalitet som möjligt
  • Ange lag- och filmtitel i e-posten
  • E-posta länken till joakim.wassberg@regionsormland.se senast klockan 09.00 på söndagsmorgonen

Tänk på att uppladdningen kan ta tid och att vi inte godkänner länkar som kommer in senare än 09.00. Däremot är det tillåtet att filmen fortsätter ladda upp på YouTube några minuter efter klockan nio, men mailet med länk måste vi alltså ha innan tid för målgång.

En Noomaratonfilm får som mest vara 5 minuter lång, den måste innehålla alla tävlingens kriterier, och får inte innehålla musik eller annat upphovsrättsskyddat material som filmaren inte har rätten att använda.

Filmen måste lämnas in före klockan 09.00 på söndagmorgonen.

REGIONFINAL 16 SEPTEMBER

Regionfinalen genomförs lördag de 16 september i Eskilstuna.

RIKSFINAL 7 OKTOBER

Då sker riksfinalen, på Filmhuset i Stockholm, för alla vinnare i varje region. Vinnaren av hela riksfinalen får 10 000 kronor.

Läs mer på www.noomaraton.se

Foto på Joakim Wassberg

Kontakt

Joakim Wassberg

Filmkonsulent

Dela evenemanget i dina kanaler:

Noomaraton

  • Kategori: Film

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /