Noomaraton

Noomaraton

Du har 24 timmar på dig att göra en film. Det enda du får veta är tre platser, tre föremål, ett tema. Boka in 31 augusti - 1 september i kalendern.

Noomaraton är en regional filmtävling där alla är välkomna att delta, alltifrån amatörer till proffs! Filmtävlingen genomförs i flera län samtidigt första helgen i september varje år. I år (2024) betyder det att tävlingen sker 31 augusti – 1 september.

Startskottet går en lördagsmorgon klockan 9.00 och målgång sker ett dygn senare, söndag morgon klockan 9.00. Under dessa 24 timmar ska du och ditt lag göra en film utifrån ett tema. Filmen ska också innehålla tre givna föremål och skildra tre platser.

Kriterierna får du veta först när tävlingen startar.

ANMÄLAN

Här hittar du anmälningsformuläret.

Anmäl dig eller ditt lag till årets tävling senast fredag 30 augusti, klockan 12.00, för att under ett dygn helgen den 31 augusti – 1 september spela in er film.

Ni får ett start-SMS och/eller start-mejl med de hemliga förutsättningarna klockan 09.00 på lördagen. Smseller mail kommer till den lagmedlem som är anmäld som lagledare. Förutsättningarna presenteras samtidigt på www.noomaraton.se.

MÅLGÅNG OCH INLÄMNING AV TÄVLINGSBIDRAG

Målgången sker på söndagsmorgonen. Före klockan 09.00 ska filmlagen ha lämnat in sina bidrag genom att ladda upp dem på YouTube och e-posta länken till oss.

  • Ladda upp filmen som Offentlig eller Olistad (ej Privat)
  • Ladda upp filmen i så hög kvalitet som möjligt
  • Ange lag- och filmtitel i e-posten
  • E-posta länken till joakim.wassberg@regionsormland.se senast klockan 09.00 på söndagsmorgonen

Tänk på att uppladdningen kan ta tid och att vi inte godkänner länkar som kommer in senare än 09.00. Däremot är det tillåtet att filmen fortsätter ladda upp på YouTube några minuter efter klockan nio, men mailet med länk måste vi alltså ha innan tid för målgång.

En Noomaratonfilm får som mest vara 5 minuter lång, den måste innehålla alla tävlingens kriterier, och får inte innehålla musik eller annat upphovsrättsskyddat material som filmaren inte har rätten att använda.

Filmen måste lämnas in före klockan 09.00 på söndagmorgonen.

REGLER

Här kan du läsa alla tävlingsregler.

REGIONFINAL 14 SEPTEMBER

Regionfinalen genomförs lördag den 16 september på Svenska Bio i Eskilstuna.

JURY

Pontus Langendorf, Scenkonst Sörmland
Linn Kleverman, Scenkonst Sörmland
Åsa Kjellkvist, Scenkonst Sörmland

RIKSFINAL 12 OKTOBER

Den 12 oktober sker riksfinalen, på Filmhuset i Stockholm, för alla vinnare i varje region. Vinnaren av hela riksfinalen får 10 000 kronor.

Läs mer på www.noomaraton.se

Foto på Joakim Wassberg

Kontakt

Joakim Wassberg

Filmkonsulent

Dela evenemanget i dina kanaler:

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /