Utlysning - Bergmanveckans talangdagar 24-29 juni

Nu söker vi dig som vill åka till Fårö i sommar för att utvecklas som filmskapare. Sök till en plats för utveckling och kreativa möten i en unik filmhistorisk miljö!

Runa blir Sörmlands representant 2024
Nu står det klart att det blir Runa Sivertsen som representerar Sörmland på Bergmanveckans talangdagar 2024.
Här kan du läsa mer om Runa.

Vad är Bergmanveckans talangdagar?
Talangdagarna sker på Fårö, Gotland. Filmare från hela landet som har kommit en bit i sin utveckling bor och arbetar tillsammans under en intensiv vecka och tar även del av det bästa ur Bergmanveckans program. Talangdagarna är en arena för talangutveckling med ambitionen att skapa en kreativ mötesplats för filmare som kommit en bit på väg.

Vem får åka?
Varje filmregion i landet erbjuds en plats på talangdagarna. Regionen väljer en talang som de skickar till talangdagarna på Fårö. Totalt finns 25 platser. Film i Sörmland/Scenkonst Sörmland väljer ut en sörmländsk talang.

 Som talang på Bergmanveckans talangdagar erbjuds du:

  • utvalda delar av Bergmanveckans program
  • exklusiva möten med Bergmanveckans gäster
  • nätverkande
  • erfarenhetsutbyte
  • kreativt arbete i Fårös filmiska landskap
  • mingel
  • möten med regissörer, skådespelare, producenter och manusförfattare
  • från både nationell och internationell filmbransch

Boende, resa och kostnader
Blir du antagen är deltagandet kostnadsfritt. Som talang bor du på Sudersand i fembäddsstugor med självhushåll bara ett stenkast från en av Fårös vackraste stränder. I programmet ingår resa till och från Gotland inklusive transfer, logi, hyrcykel, medlemskap i festivalen, biljetter till arrangemang som ingår i talangdagarnas program samt lokala transporter. Du står själv för dina matkostnader. Sänglinnen och handdukar tar du med eller hyr på plats. Städning av stugan görs inför avresan. Programmet avslutas på fredag kväll. Utcheckning och hemfärd sker på lördag morgon.

Anmälan
Är du som filmskapare intresserad av att komma till Bergmans Fårö och delta i talangprogrammet? Anmäl dig senast den 1 maj 2024 via formuläret i länken. Ansök till Bergmanveckans talangdagar
Observera att du behöver vara skriven i Sörmlands län.
Hann du inte med? Du får en ny chans 2025.

Arrangörer
Bergmanveckans talangdagar på Fårö arrangeras av Film på Gotland, Svenska Filminstitutet, Filmregionerna (där Film i Sörmland ingår) och Bergmancenter.

 

FÖR MER INFORMATION

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till:
Joakim Wassberg, Filmkonsulent på Film i Sörmland/Scenkonst Sörmland
Epost: joakim.wassberg@regionsormland.se
Telefon: 0790-65 22 15

 

Länge har Runas intresse inom filmområdet varit fokuserat på filmandet, men på senare tid har intresset för att regissera ökat.

- ”Att klippa och redigera är också bland det roligaste jag vet! ”

 

 

Runas topp 3 filmer:

Stolthet och fördom (2005)
Past Lives (2003)

Under the Silver Lake (2018)

 

Så här berättar Runa själv om sina tidigare erfarenheter av att skapa film:

-          ”Jag har gjort en drös kortfilmer under mina dar'. Den jag är mest nöjd med från gymnasiet är en dokumentär om min mammas cancerresa. Därefter har jag gjort några fler som jag lämnat in till kortfilmsfestivalen Frame varje år. Den senaste jag gjorde, Diva vs. Duva, blev tilldelat hederspriset på Frame nu i höstas! Jag är även volontär på Kulturhuset Royal, där vi visar film och en massa annat.”

 

Runa, som snart fyller 22 år och bor i Eskilstuna, kommer att få en hektisk, men rolig sommar.

-          ”Jag kommer hem från en resa till Mexiko dagen innan jag åker till Gotland och jag kommer vara extremt jetlaggad! På Gotland hoppas jag på att få prata med alla och förstå hur de ser, tänker på och gör film! Jag vill prata om film i en vecka och bli inspirerad! Film går att använda i allt och jag vill veta allt om det!”

 

Dela evenemanget i dina kanaler:

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /