Musik

Scenkonst Sörmland arrangerar lunchkonserter i Eskilstuna och flertalet konserter i Sörmlands olika kommuner. Vi har även ett stort musikutbud för barn och ungdomar i skolorna som ingår i Sörmlandsmodellen. Den modellen garanterar att alla barn och unga i Sörmland mellan 5-15 år får uppleva professionell scenkonst en gång per termin. Vi ger även konserter inom vården och äldreomsorgen.

Varje sommar producerar vi Musik på Sörmländska Slott och Herresäten, programmet för sommaren 2019, då serien firar 30 år, presenteras i mitten av april.

Vi på Scenkonst Sörmland ser musik, dans och teater som en viktig del av samhället och dess utveckling, både som professionella konstarter och som individens uttryck. Vi vill erbjuda vår publik hög musikalisk kvalitet och spännande möten mellan olika musikgenrer för att vidga vyer och väcka engagemang.

Vi har en stor musikverksamhet där vi bland annat presenterar unga uppmärksammade solister och tonsättare inom olika musikgenrer. Ett annat sätt är att kombinera intressanta artister och ensembler som vågar ta risker utanför den traditionella säkerhetszonen där mötet med publiken är i fokus.

 Bild: Älskade Musikal", foto Micke Sandström.

 

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera