Västerås Sinfonietta

Västerås Sinfonietta

Scenkonst Sörmland är stolta att få presentera ett gästspel i Nyköping, från våra grannar i Västerås. Västerås Sinfonietta har sedan 1883 bjudit på toner och traditioner, framför allt på hemmascenen i Västerås Konserthus.

Den 33 musiker starka orkestern spelar bland annat abonnemangsserier, lunch- och kaffekonserter, julkonserter, samt ett rikt utbud för barn och unga. Med ledorden variation, tradition och innovation bjuder de på möten med såväl de klassiska mästarna som dagens nya stjärnor.

Orkestern har uppmärksammats för flera cd-skivor och vann tillsammans med Helsingborgs Symfoniorkester en Grammis 2017 i kategorin ”Årets klassiska” för skivan Mats Larsson Gothe: Symphony No. 2.

Till Sörmland kommer de med ett spännande program, en fransk dirigent på väg uppåt och en solist som under flera år var solocellist i Daniel Barenboims West-Eastern Divan Orchestra.

Dirigent Chloé van Soeterstède.

Solist Kian Soltani, cello.

PROGRAM ROKOKOVARIATIONER

FELIX MENDELSSOHN: Uvertyr till den sköna Melusina

PJOTR TJAJKOVSKIJ: Rokokovariationer

EMILIE MAYER: Symfoni 1

BILJETTINFORMATION 

Konserten den 12 april arrangeras av Nyköpings Arenor i samarbete med Scenkonst Sörmland. Biljetter finns via Nyköpingsguiden - Västerås Sinfonietta.

Foto Jonas Bilberg.

Dela evenemanget i dina kanaler:

Västerås Sinfonietta

  • Längd: 2tim
  • Entrépris: 250 SEK
  • Kategori: Musik

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /