Biografen i centrum

Streamingtjänsternas framfart, före och under pandemin, ritar om filmlandskapet. Men biografernas attraktionsvärde och roll som samlingsplats upphör inte med det.

Hur kan besökarna lockas till ett mer varierat utbud i salongerna? Och är satsningen på svensk film motiverad om den inte får en bred spridning också på biograferna?

De medverkande är:

Jon Asp, filmkritiker, journalist och författare – Samtalsledare
Jon Asp är filmkritiker på Svenska Dagbladet och Aftonbladet, samt redaktör för filmtidningen och podcasten Point of View (povfilm.se). 

Lisa Langseth, dramatiker och regissör
Lisa Langseth är dramatiker och regissör med flera hyllade långfilmer i bagaget, Till det som är vackert, Hotell och Euphoria och nu senast netflix-serien Kärlek och anarki. 

Kalle Boman, professor i filmisk gestaltning och filmproducent.
Kalle Boman har varit verksam inom filmbranschen sedan 60-talet och arbetat med Bo Widerberg, Roy Andersson och Marie-Louise Ekman. Mentor och konstnärlig rådgivare till flera av Sveriges i dag mest tongivande regissörer som Ruben Östlund, Gabriela Pichler och Mia Engberg.

Helena Fagerstam, biografkonstnär
Äger Rio Bio i Ljusdals kommun, samt jobbar med Framtidens mötesplatsbiograferna i Hbg, Gbg och Malmö. Har tidigare varit försäljningschef på filmbolaget Fox samt jobbat med film och eventvisningar på Folkets Hus och Parker.

Katja Uneborg
Katja Uneborg har genom sina 15 år i filmbranschen en bredd av perspektiv från sina olika uppdrag som biografchef på arthouse biografen Bio Rio till sitt arbete med distribution, visning och biografutveckling i olika verksamheter. Och numera genom uppdraget som dokumentärfilmsproducent på Picky Pictures. 

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /