Dans för Parkinson

Under 2024 kommer Mikael Stridh att leda projektet med Communitydans för Dans för Parkinson, tillsammans med Scenkonst Sörmlands danskonsulent Rebecca Schagerström Allen. Projektet kommer att genomföras i Eskilstuna, Katrineholm och Strängnäs.

Mikael är utbildad och certifierad i metoden Dance for PD, vilken har utvecklats i USA av Mark Morris Dance Group. Inom metoden undervisar professionella dansare, koreografer och danspedagoger. Mikael som är frilansande dansare har  har under snart två decennier arbetat med att skapa Communitydansprojekt runtom i landet.

Att skapa tillsammans i en tillåtande atmosfär, där alla som deltar känner en trygghet att dela med sig av sina berättelser och tankar och gemensamt utveckla dem till dans och rörelse är något han brinner för, varje människas rätt att genom konsten få möjlighet att utforska sin egen kreativitet tillsammans med professionella konstnärer. Tröskelfritt är ett ledord.

Forskning har visat att dans har många positiva effekter för personer som har Parkinsons sjukdom och andra neurologiska diagnoser som exempelvis stroke och MS. Dansen bidrar till utvecklingen av både hjärnans och kroppens motorik, stärker självförtroendet och ökar livsglädjen.

VILL DU VARA MED?

Vi välkomnar dig som är senior att dansa tillsammans med oss, vare sig du föredrar att sitta eller stå, utföra mjuka eller kraftfulla rörelser, stora eller små. Alla kan delta i denna stilla dans på sina egna villkor.

Dansträningen fokuserar på att bygga styrka och balans, genomförs i lugnt tempo och kräver koncentration för att koordinera rörelserna med musiken. Den ger oss kreativitet, glädje, gemenskap, självförtroende och ett övergripande välbefinnande.

PROJEKTSTART

Projektet planeras att starta under vecka 7, 2024. 

VILL DU VETA MER?

Om du är intresserad av projektet, om du vill vara med, eller om du bara vill veta mer så kontakta Micke Strid eller Rebecca Schagerström Allen via e-post.

Dela evenemanget i dina kanaler:

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /