Communitydans

Ett arbete om att visa allmänheten hur de är att leva med psykisk ohälsa, att låta dansen bli ett sätt att kommunicera.

Ett av årets communitydans-projekt skall ta upp ämnet psykisk ohälsa. Det kommer att bli ett arbete med en grupp personer som skall jobba fram en dansföreställning där just psykisk ohälsa får - och skall stå i centrum. 

Detta projekt vill göra deras röster hörda, med målet att stärka dem, ge dem kunskap och verktyg att våga växa och bli stärkta på insidan. Skapa möjlighet att ge perspektiv och låta dansen bli ett sätt att kommunicera och berätta just deras historia. 

Alla medverkande kommer från olika bakgrund och har olika förutsättningar, men det alla har gemensamt är en livsstil där psykisk ohälsa tagit över deras tid och tankar. 

I projektet kommer Anna Dubergs anda finnas med i vårat sätt att arbete. Anna Duberg är grundade för Dansa För Hälsa. Hon är medicine doktor i hälsovetenskap. 

Planen är att projektet skall starta igång hösten 2021. Projektledare Kim Gallardo. 

Detta projekt är en del av Scenkonst Sörmlands dansfrämjande arbete. Det innebär att projektet omfamnas av ett strategiskt utvecklingsarbete för dans som konstform, på uppdrag av regionen och staten. Det innebär att vi verkar för att barn, ungdomar och vuxna ska få ökad möjlighet att se, få kunskap om och själva utöva dans som konst och uttrycksform. 

Dela evenemanget i dina kanaler:

Communitydans

  • Kategori: Dans

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /