Unga Svenska Tonsättare 2024

Efter en spännande ansökningsomgång med många fina kandidater har nu Scenkonst Sörmland valt vilka tonsättare och låtskrivare som får komponera ny musik på uppdrag av Scenkonst Sörmland.

Varje år utser Scenkonst Sörmland just Unga Svenska Solister och Unga Svenska Låtskrivare.

De utvalda tonsättarna för 2024 är Fritiof Palm och Joakim Paasonen.

MOTIVERING FRITIOF PALM

Till Ung Svensk Tonsättare 2024 har Scenkonst Sörmland valt Fritiof Palm (1993). Med ett brett anslag och en uppfriskande dos humor skriver Fritiof Palm en infallsrik och varierad musik. Hans hantverksskicklighet och vilja att kommunicera, där instrumenten i flera verk upplevs som att de talar, drar in och håller kvar lyssnaren i nuet.

MOTIVERING JOAKIM PAASONEN

Till Ung Svensk Tonsättare 2024 har Scenkonst Sörmland valt Joakim Paasonen (1999). En stilsäker och bred kompositör som skriver musik som berör. I sitt komponerande för film har han hittat ett eget uttryck som når bortom de gängse normerna inom filmkomposition.

MER INFORMATION

Det materialet som skickats in till oss för lyssning och utvärdering i projektet är tonsättarens egenkomponerade musik, minst 20 minuter. Vill du veta mer kring hur vårt arbete ser ut, kontakta vår musikproducent Pontus Langendorf. 

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /