Architecture of Violence

Architecture of Violence

Scenkonst Sörmland i samarbete med Jaberi Dance Theatre, från Kanada.

Premiär 7 september i Lokomotivet, Eskilstuna.

Denna nya samtida dansteaterproduktion utforskar teman som tvångsförflyttning och våldets inverkan på vanliga människors liv. Produktionen är en intim titt på hur vi interagerar med våra städer och miljöer och vad de säger om dagens sociala och politiska händelser. Föreställningen är inspirerad av koreografens personliga erfarenheter som flykting och krigsöverlevare.

Architecture of Violence är en produktion som utvecklas i samarbete mellan Jaberi Dance Theatre och Scenkonst Sörmland och presenteras under temat ”frihet och gränser” som en del av säsongen 2024. Verket är ett samarbete mellan kanadensiska och svenska konstnärer och framförs av tre dansare och inkluderar integrerad ljusdesign och en minimalistisk estetik.

JABERI DANCE THEATRE

Jaberi Dance Theatre (JDT) är ett prisbelönt Torontobaserat kompani som skapar samtida performancekonst. JDT är kända för sina fängslande berättelser, starka bilder och ett arbetssätt som är djärvt, suggestivt, poetiskt med en förmåga att blanda aktuell dans och politik.

ROSHANAK JABERI

Roshanak Jaberi är koreograf, regissör, performer, filmskapare och producent. Hon är också en av grundarna av Jaberi Dance Theatre i Toronto, Kanada. Med en karriär som sträcker sig över 25 år har hon skapat över 30 verk inom flera konstnärliga discipliner och har medverkat i många dans- och teaterproduktioner. Hon är en konstnär som experimenterar med ett brett spektrum av uttrycksformer och arbetar i gränslandet mellan performance och politik.

KREATIVT TEAM

Dansare - Mio Sakamoto, Mairead Filgate, Anna Borràs

Koreograf, regissör, koncept - Roshanak Jaberi (Kanada)
Koreograf, kreativ rådgivare - Karen Kaeja (Kanada)
Kompositör, ljuddesign - Jukka Rintamäki (Sverige)
Kostymdesign - Katarina Wiklund
Scenografi - Susanna Wiklund
Ljusdesign - Arun Srinivasan

BILJETTINFORMATION

Biljetter till föreställningen den 7, 11 och 19 september säljs via denna websida. Föreställningen den 19 september, i Strängnäs, är ett samarbete med Strängnäs riksteaterförening och Strängnäs kommun. 

Biljetterna till föreställningen i Nyköping den 14 september säljs via Nyköpingsguiden och föreställningen arrangeras av Nyköpings kommun.  

 

Dela evenemanget i dina kanaler:

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /