The Metal Underground Freedom Tape International

The Metal Underground Freedom Tape International

Scenkonst Sörmland söker metalfans för medverkan i en musikvideo. Videon är en del av projektet ”The Metal Underground Freedom Tape International” som tar ställning mot förtryck och för allas rätt till yttrandefrihet. Ta chansen att delta i arbetet med denna musikvideo och manifestation genom att spela in en kort video på dig själv när du diggar, headbangar eller dansar - på ditt helt egna sätt - till musiken!

Metal och hårdrock har en lång och stolt tradition av frihetssträvan. I det här
projektet bjuder Scenkonst Sörmland in metalcommunityt till medverkan i en manifestation för rätten till yttrandefrihet. 

Under 2024 arbetar Scenkonst Sörmland med flera projekt kopplade till temat frihet och gränser. ”The Metal Underground Freedom Tape International” tar avstamp i kompositören och musikern Nikan Khosravis erfarenheter från Iran där han 2015 fängslades för att ha spelat metal, en musikstil som är förbjuden av den iranska staten. 2017 kom Nikan till Norge som politisk flykting och Oslo är nu basen för hans internationellt uppmärksammade band Confess.

På uppdrag av Scenkonst Sörmland har Nikan skrivit en låt på temat frihet och gränser. Inför låtsläppet kommer Scenkonst Sörmland att producera en musikvideo. Metalfans som vill visa solidaritet, med dem vars frihet begränsas, uppmanas att skicka in filmer på sig själva när de lyssnar på ett utsnitt av Nikan Khosravis låt.

Vissa menar att Sverige redan är ett helt fritt land. Men det finns människor som lever i akut ofrihet även här. Det kan vara den som lever med hot och våld i nära relationer, den som hindras av samhällets många dysfunktionella miljöer eller av samtidens normer. Scenkonst Sörmland vill stå upp för alla vars frihet begränsas! 

PROJEKTET I RADIO

Lyssna gärna på intervjun, i P4 Sörmland den 11 mars 2024, där musikproducent Pontus Langendorf berättar mer om The Metal Underground Freedom Tape International. 

VILL DU MEDVERKA / ANMÄLAN

Anmälan - och möjligheten att skicka in filmen är öppen mellan 1 mars - 1 juni, 2024. Så här går du till väga!

1.  Du anmäler dig genom att fylla i de frågor som finns i enkäten. Genom att fylla i enkäten så GDPR-godkänner du också användingen av det material som du skickar in. 

2. Spela in en film på dig själv när du diggar, headbangar eller dansar - på ditt helt egna sätt - till det musikklipp du hittar längre ner på denna sida.  Använd liggande format för att undvika svarta fält på sidorna av videon. Exempelfilmen längre ner på sidan är med Nikan själv. 

2. Efter att du fyllt i enkäten och spelar in filmen så går du till sidan wetransfer.com och bifogar din film. Du döper den till samma filnamn som du angav i enkäten. Filmen skickas därefter via wetransfer till e-postadressen info.scenkonstsormland@regionsormland.se 

Givetvis kan du medverka helt anonymt om du vill. 

 

 

 

||: Arise! Fight the fight, lit up, never give up! Resist! Never lose hope, face the fact, we’ll be the ones who :||

MER INFORMATION

Kontakta Pontus Langendorf vid eventuella frågor.
E-post pontus.langendorf@regionsormland.se
Telefon 070-628 66 88

 

Dela evenemanget i dina kanaler:

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /