Unga Svenska Låtskrivare 2024

Inför 2024 söker Scenkonst Sörmland Unga Svenska Låtskrivare. Om du är född 1993 eller senare, född/uppvuxen eller huvudsakligen verksam i Sverige, har en gedigen låtskrivarkunskap från utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet och skriver musik på en professionell nivå så är du välkommen att skicka in en ansökan.

Ansökan ska innehålla en presentation av dig själv samt noter eller länkar till ljudfiler/inspelningar och vara oss tillhanda senast den 1 november, 2023.

Vi är öppna för musik från alla olika genrer, allt från jazz, punk, folkmusik, rock, pop, elektronisk musik eller hiphop. Det dokumenterade materialet ska omfatta 15 minuter av din egenkomponerade musik för att bli bedömt. Vi tar även emot ansökningar från låtskrivarteam, men materialet måste då utgå från ett och samma team för att bli bedömt. 

Scenkonst Sörmland kommer att göra en kvalitativ bedömning av musiken och välja ut den/de låtskrivare som får ett beställningsuppdrag att skriva musik för Scenkonst Sörmland. Vilka musiker och sammanhang de utvalda låtskrivarna skriver för bestäms i samråd med Scenkonst Sörmland, men storleken på ensemble/band kommer inte att överstiga sex personer. Uruppförande kommer att ske under 2024.

ANSÖKAN

Ansökan och länkar via mail skickas till pontus.langendorf@regionsormland.se

Vi vill ha din ansökan senast den 1 november, 2023.

Märk ditt mail med USL2024 i ämnesraden.

I ansökan ska det framgå hur gammal du är samt vilken utbildningsbakgrund du har.

 

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /