Rösträtt - för dig som pedagog

Rösträtt – sång på förskolan. Det handlar om att lära sig använda rösten rätt och ha rätt till sin röst!

SÅNGSTUND FÖR FEMÅRINGAR

Genom Rösträtt – sång på förskolan får alla femåringar med personal på förskolan delta i en sångstund tillsammans med en sångcoach. Sångcoachen lotsar både vuxna och barn genom sånger och sångövningar på ett lekfullt sätt. Du som personal med ditt engagemang har en viktig roll för att ge barnen trygghet. Projektet Rösträtt - sång på förskolan vill på ett enkelt och prestigelöst sätt öka kunskapen och förståelsen om barnrösten samt ge inspiration till vidare utveckling och kollegialt lärande. Vår fortbildning ger kunskap om röstvård och röstteknik.

Genom Sörmlandsmodellen finns Rösträtt - sång på förskolan på förskolor i Nyköping och Oxelösund under hösten 2024. Under våren 2025 finns vi Trosa, Gnesta, Katrineholm, Vingåker och Flen.

Vi erbjuder även fortbildning eller andra former av stöd – läs mer via sidan Rösträtt - för dig som rektor!

I Sörmland finns fyra utbildade sångcoacher med bakgrund från olika musikgenrer som folkmusik, opera och pop. Rösträttscoacher i Scenkonst Sörmland är Karin Ericsson Back, Daniel Svenson, Johanna Brun och Cornelia Stjernlöf.

Längre ner på sidan finns tips och låtar för dig som pedagog, som du kan sjunga med dina förskoleelever!

UTVECKLINGSPROJEKT

Scenkonst Sörmland erbjuder en kostnadsfri fortbildning för personal på förskolor i Sörmland. Är du och dina kollegor intresserade av att veta mer - tipsa gärna er rektor om Rösträtt - sång på förskolan.  

MUSIK A

Ett tips är också att ladda ner appen MusikA – en app med ett lekfullt musikpedagogiskt verktyg för liten och stor. Mer tips och material finns via Rösträtt - Länkskafferiet! 


AKTUELLT

Här kan du läsa om något är på gång just nu.

MER INFORMATION

För mer information kontakta projektledare Ingrid Falk via e-post.

Foto på Ingrid Falk

Kontakt

Ingrid Falk

Projektledare Rösträtt - sång på förskolan

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /