Rösträtt - fortbildning

Det handlar om att lära sig använda rösten rätt och ha rätt till sin röst! Rösträtt – sång på förskolan bjuder på sångstund för femåringar. Sångstunden erbjuds till femåringar i Sörmland genom Scenkonst Sörmland.

På Scenkonst Sörmland finns det fyra rösträttscoacher som lotsar er genom sånger och sångövningar och de är Karin Ericsson Back, Daniel Svensson, Johanna Brun och Cornelia Stjernlöf.

Scenkonst Sörmland erbjuder en kostnadsfri fortbildning för personalen på förskolor i Sörmland. Inga förkunskaper krävs. Vi leker med rösten på ett prestigelöst sätt och visar på pedagogiska tips samt ger förslag på sånger för din barngrupp.

Scenkonst Sörmland vill på detta sätt utveckla och stärka barnsången på förskolorna i Sörmland. Vi vill dela med oss av kunskap om barnrösten, verktyg att använda vid sångstunder, inspiration till vidare utveckling och kollegialt lärande samt ge kunskap om röstvård och röstteknik.

ÖVRIGT

Mer information om projektet Rösträtt - sång på förskolan här!

Vill du även få tillgång till mer musikpedagogiska verktyg så finns det i via appen MusikA. 

UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum har fått bidrag från Kulturrådet för ett treårigt, nationellt projekt som ska ge verktyg för röst- och sångmetodik till pedagoger och barn i I Sörmland är det Scenkonst Sörmland som samordnar insatserna inom Rösträtt – sång på förskolan. Idag är alla regioner i Sverige med i projektet.

FÖR MER INFORMATION

Kontakta projektledare Ingrid Falk via ingrid.falk@regionsormland.se

Dela evenemanget i dina kanaler:

Rösträtt - fortbildning

  • Längd: 2tim per tillfälle
  • Kategori: Musik

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /