Dansäventyret

Dansäventyret

Dansäventyret är ett pedagogiskt material i tre delar som vill inspirera till mer dans i förskolan. Vi vill ge barn möjlighet att utforska och skapa danser tillsammans. I Dansäventyret blir barnen medskapande av danser som kan inspireras av både vardagsrörelser och fantasifulla äventyr. Dansäventyret riktar sig till barn i åldern 3-5 år.

DANSÄVENTYRET INNEHÅLLER

Äventyrskort
De spännande äventyrskorten bildar en karta över rummet och inspirerar till danser. Ge er tillsammans ut på äventyr och låt fantasin leda er framåt. Korten har motiv från olika svenska naturtyper, lekfullt illustrerade av konstnären Siri Ahmed Backström som gjort flera hyllade barnböcker. 

Danssnurran
Den roliga danssnurran kombinerar olika rörelse- och kropps-ord. Låt frågorna och barnens dansglädje leda er i ett kreativt utforskande. Hur kan armarna dansa hoppigt? Hur kan magen dansa darrande? 

Dansloppan
Bakom flikarna i den färgglada pappersloppan hittar ni olika temadanser. Kanske blir det “Laga-pasta-dansen” eller “Popcorndansen”.

Lärarhandledning
Utförlig beskrivning med handfasta tips på hur du som pedagog kan arbeta med Dansäventyret, samt inspirerande variationer att fortsätta med när ni prövat materialet. 

Spellistor
Länkar till spellistor med musik som lockar till dans - färdiga att trycka igång!

EN KORT FILM OM DANSÄVENTYRET

WORKSHOP

Du som pedagog erbjuds en workshop där vi både presenterar materialet och prövar det praktiskt. Under workshopen introduceras Dansäventyrets tre delar, Äventyrskorten, Danssnurran och Dansloppan. Alla deltar efter egna förutsättningar, och det krävs ingen förkunskap.

Workshopledare är Jannine Rivel och Amanda Billberg, koreografer och dansare, samt Sara Berg, dramapedagog och barnboksförfattare.

DATUM 17 maj, 2024
TID klockan 9.00 - 12.00, inklusive fikapaus
PLATS Scenkonst Sörmland, Eskilstuna

För mer information och anmälan skicka ett email till rebecca.schagerstrom.allen@regionsormland.se 

Dansäventyret är ett projekt som sker i samarbete med Dans i Sörmland, Scenkonst Sörmland och Mer Dans åt Folket.

OM MER DANS åt FOLKET 

Mer Dans åt Folket är en organisation som arbetar för att visa, dela, prata och producera dans och koreografi med professionella dansare, koreografer och fria kulturutövare, för allmänheten och med specifika målgrupper i åtanke. Mer Dans åt Folket vill stärka närvaron av danskonsten i Södermanland och Västmanland genom att samverka med fler koreografer och dansare genom sina projekt. Mer Dans åt Folket anser att konsten påverkas av var den blir till och i dialog med de som bor där. Läs mer här!

VI SOM JOBBAR MED DANSÄVENTYRET ÄR

Jannine Rivel, koreograf och dansare
Amanda Billberg, koreograf och dansare
Sara Berg, dramapedagog och barnboksförfattare
Siri Ahmed Bäckström, konstnär
Rebecca Schagerström Allen, danskonsulent, Scenkonst Sörmland

Fotot är del av illustration BERG av Siri Ahmed Backström. 

Filmen är gjord av Petra Koppla Dahlberg. 

 

Foto på Rebecca Schagerström Allen

Kontakt

Rebecca Schagerström Allen

Danskonsulent

Dela evenemanget i dina kanaler:

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /