Frame - short film fest

Under årets Frame short film fest visades och hyllades sju regionalt skapade filmer genom visning på Eskilstuna Biostaden lördagen den 25 september.

Utöver visning, mingel och samtal gästades årets festival av Emma Pål Brunzell, kortfilmare som nyligen fått utvecklingsstöd för sin kommande långfilm. Vi fick se hennes Punani Steam och höra mer om hennes arbetssätt.

Nytt för i år var att, utöver att vinnaren får representera Sörmland i Novemberfestivalen, delades ett uppdragsstöd ut till vinnaren i varje kategori på mellan 5000 kr – 15 000 kr. Uppdragsstödet är till för att stimulera att den vinnande filmen att visas, presenteras och stimulerar andra i sitt filmskapande.

Prisutdelningen höll delar av årets jury i, vi hade med oss Emma Gray Munthe, filmjournalist och Amelie Svenstedt, inköpare/projektledare Kortfilm c/o Folkets bio. Som med följande motiveringar delade ut fyra priser.

VINNARE LÄTTVIKT: 
BLINDED BY THE NIGHT, REGI Alvin Wedstedt

Enkelt upplägg, höga ambitioner. Vinnarfilmen i Lättvikt bygger på en intressant och tydlig idé, som sedan också är väl genomförd vad gäller både teknik och känsla. Foto, ljud, klipp och effekter bidrar tillsammans med det fina skådespelet till en känsla av växande kaos. Vi är imponerade!

VINNARE TUNGVIKT:
LAMM, REGI Pollyanna Popermâjer

Med små medel förmedlas en stor historia -- med en vågad och brännhet vinkel. Det återhållna berättandet i kombination med en begränsad miljö bidrar till den klaustrofobiska och täta känslan, och regissören vet att inte visa för mycket eller vara övertydlig. Hen litar på sin publik -- och vi vill se mer! Gärna samma berättelse i långfilmsformat.

VINNARE 27+:
BALANSMANNEN, REGI Ulf Rehnholm

När det kommer till dokumentärer består en stor del av arbetet av att ha en känslig blick för ämnen, personligheter och företeelser  -- och det visar vinnaren i 27+-klassen med den här filmen tydligt att han har. Vi är nyfikna på vad och vem han riktar sin kamera mot härnäst!

HEDERSOMNÄMNANDE 27+
RÖSTER OM VÅR TID, REGI Pelle Wichmann

I en serie filmiska tablåer tar regissören upp ett viktigt ämne, och förmedlar klart och koncist sin idés kärna. Hen har tydligt hittat sitt uttryck, och vi önskar både regissör och film all framgång på den fortsatta resan till den större publiken.

PUBLIKENS PRIS
Publiken fick även chans att rösta fram sin favorit. Som blev:

LAMM, REGI Pollyanna Popermâjer

Vi önskar Pollyanna Popermâjer och Alvin Wedstedt all lycka till i Novemberfestivalen, Sveriges tävling för kortfilm. Som i år går av stapeln digitalt mellan den 19-20 november!

Tack alla som deltog i årets Frame, för oss är ni alla vinnare! Fortsätt göra film!

Nästa års festival planeras till den 17 september 2022, hoppas vi ses då.

Foto på Ida Thorén

Kontakt

Ida Thorén

Filmkonsulent

Dela evenemanget i dina kanaler:

Frame - short film fest

  • Kategori: Film

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /