Frame - short film fest

Frame - short film fest

Frame - Short Film Fest är Sörmlands årliga tävling för regionala filmare, men också en arena för ny kunskap och en mötesplats för både dig som mer etablerad filmarbetare och för dig som är ny filmskapare.

FRAME SHORT FILM FEST 2024

Årets FRAME går av stapeln den 14 september 2024 på Svenska Bio i Eskilstuna. Anmälan är öppen till och med 25 augusti 2024.

TÄVLINGSKLASSER

Det finns fyra tävlingsklasser där bästa film i mellan- och tungvikt är direktkvalificerade till Novemberfestivalen i Trollhättan. Tvåorna i samma kategorier går vidare till en urvalsjury hos Novemberfestivalen."Du kan också välja att anmäla din film utanför tävlan.

Lättvikt: 12-15 år

Mellanvikt: 16–19 år

Tungvikt:  20–26 år

27+: 27–150  år

FILMLÄNGD OCH KOSTNAD

Maxlängd på filmerna är 15 minuter. Det kostar ingenting att vara med.

KOPPLING TILL SÖRMLAND

Filmen eller filmarna behöver ha en koppling till Sörmland för att kunna vara med. FRAME är en regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan, 22-23 november 2024. Filmare i åldern 16–26 år som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Sörmland kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning. Mer information om Novemberfestivalen – arena för ung svensk film finns på novemberfestivalen.se

Observera att det inte är tillåtet att anmäla sin film till mer än en (1) regional uttagning. Dubbelanmälan leder till diskvalificering. 

ANMÄLAN

Anmälan är öppen 29 maj - 25 augusti 2024. Anmäl dig via formuläret.

KONTAKT

Välkommen att kontakta filmkonsulent Joakim Wassberg om du har frågor.  

Foto på Joakim Wassberg

Kontakt

Joakim Wassberg

Filmkonsulent

Dela evenemanget i dina kanaler:

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /