Scenkonst Sörmland söker...

Scenkonst Sörmland söker...

Just nu Unga Svenska Låtskrivare och Unga Svenska Tonsättare.

UNGA SVENSKA LÅTSKRIVARE

Inför 2025 söker Scenkonst Sörmland Unga Svenska Låtskrivare, för tidsbegränsade uppdrag. Om du är född 1994 eller senare, född/uppvuxen eller huvudsakligen verksam i Sverige, har en gedigen låtskrivarkunskap från utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet och skriver musik på en professionell nivå så är du välkommen att skicka in en ansökan.

Ansökan ska innehålla en presentation av dig själv samt noter eller länkar till ljudfiler/inspelningar och vara oss tillhanda senast den 1 augusti, 2024. Vi är öppna för musik från alla olika genrer, allt från jazz, punk, folkmusik, rock, pop, elektronisk musik eller hiphop. Det dokumenterade materialet ska omfatta 10 minuter av din egenkomponerade musik för att bli bedömt. Vi tar även emot ansökningar från låtskrivarteam, men materialet måste då utgå från ett och samma team för att bli bedömt.

Scenkonst Sörmland kommer att göra en kvalitativ bedömning av musiken och välja ut den/de låtskrivare som får ett beställningsuppdrag att skriva musik för Scenkonst Sörmland. Vilka musiker och sammanhang de utvalda låtskrivarna skriver för bestäms i samråd med Scenkonst Sörmland, men storleken på ensemble/band kommer inte att överstiga sex personer. Uruppförande kommer att ske under 2025.

ANSÖKAN UNGA SVENSKA LÅTSKRIVARE

Ansökan och länkar via mejl skickas till pontus.langendorf@regionsormland.se

Märk ditt mejl med USL2025 i ämnesraden.

I ansökan ska det framgå vilket år du är född samt vilken utbildningsbakgrund du har.

UNGA SVENSKA TONSÄTTARE

Inför 2025 söker Scenkonst Sörmland nya Unga Svenska Tonsättare, för tidsbegränsare uppdrag. Om du är född 1994 eller senare, född/uppvuxen eller huvudsakligen verksam i Sverige, har en gedigen kunskap från kompositionsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet och skriver musik på en professionell nivå så är du välkommen att skicka in en ansökan.

Ansökan ska innehålla en presentation av dig själv samt partitur/noter och ljudfiler/inspelningar och vara oss tillhanda senast den 1 augusti, 2024. Det dokumenterade materialet ska omfatta minst 15 minuter av din egenkomponerade musik för att bli bedömt.

Scenkonst Sörmland kommer att göra en kvalitativ bedömning av musiken och välja ut den/de tonsättare som får ett beställningsuppdrag att skriva musik för Scenkonst Sörmland. Vilka musiker och sammanhang de utvalda tonsättarna skriver för bestäms i samråd med Scenkonst Sörmland, men storleken på ensemble kommer inte att överstiga sex personer. Uruppförande kommer att ske under 2025.

ANSÖKAN UNGA SVENSKA TONSÄTTARE

Ansökan och länkar via mejl skickas till pontus.langendorf@regionsormland.se.

Märk ditt mejl med UST2025 i ämnesraden.

I ansökan ska det framgå vilket år du är född samt vilken utbildningsbakgrund du har.

På bilden ses Selma Pinton, som är 2024 års Unga Svenska Låtskrivare.

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /