Kom Å Se

Kom Å Se

Kom Å Se är flyttad från 9 augusti på grund av vädret. Nya dagen är 16 augusti! Välkomna då! En sensommarkväll är som gjord för film under bar stjärnhimmel. Ta med en vän, svep in dig i en filt och upplev Sveriges enda kortfilmsfestival utomhus. I magisk historisk miljö dessutom!

PLATS
Vallarna framför Kungstornet vid Nyköpingshus. Ta gärna med egen picknickfilt eller stol. Mat och dryck till försäljning finns vid Tovastugan.

LÅNGFILM FÖR BARN KLOCKAN 17.00

Barnfilmen Yuku och fjällets blomma
Animerad spelfilm med svenskt tal för den yngre publiken.
I en av mormors böcker har Yuku läst om en magisk evigt lysande blomma som växer på en svårtillgänglig bergssluttning. Nu är hon fast besluten att hitta blomman för att mormor ska få vandra vidare i ljus. Vår lilla mus - med stort mod och ett stort hjärta - beger sig ensam ut i världen. 62 minuter.

KORTFILMER KLOCKAN 21.00

(kortfilmspaketet pågår i ca 90 minuter)

Surprise – Laerke Herthoni
När den framgångsrika skådespelaren Ingrid (Pernilla August) anländer till sin dotters (Aliette Opheim) 35-årsfest blir hennes oväntade hemkomst inte lika väl mottagen som hon hoppats. I stället gör sig hennes år som frånvarande mamma påminda och gapet mellan mor och dotter känns avgrundsdjupt. 14 minuter.

Juvenis – Linda Krogsaether
I ett hus, i ett mindre samhälle, någonstans i Sverige, bor Vilja, en 15-årig tjej tillsammans med sina föräldrar. I huset räder en stämning av handlingsförlamning, och allt som man borde prata om tystas ner. Ett resultat av mammans långtidsarbetslöshet och en kuvad pappa. Viljas stora rädsla är att fastna i samma destruktiva mönster som föräldrarna där framtidsplaner och drömmar inte hör hemma. 8 minuter plus samtal med Linda

Ett liv – Mika Hyvönen
En känslosam film om död men ännu mer en film om liv. Vi får följa karaktären Rods känslor inför sin död utvecklas från tyst bestämdhet till tårfylld rädsla. 2 minuter. 

Pussa pussy – Nike Krantz
Anton har bjudit hem Hilde på en romantisk kväll. Det blir snart tydligt att de har olika agendor. Ett varmt, humoristiskt kortdrama om relationer och sex. 10 minuter.

Madden – Malin Ingrid Johansson
Madden övar på att bemästra sina högklackade skor bakom ladugården. På kvällen förväntas hon ta hand om sitt småsyskon. Längtan efter tonårsliv i stan krockar med förpliktelserna hemma på gården i en underbart vacker och känslig skildring av en ung tjejs motstridiga inre. 13 minuter.

En fisk utan gälar - Elias Hammarlund
10 minuter plus samtal med Elias 

GMN – EliSophie Andrée
Rasmus svarar inte i sin mobil så han måste vara otrogen, resonerar flickvännen. Hon ger sig ut på jakt och det fylls på med kompisar i bilen. Tjejgänget har bestämt sig för att ge Rasmus vad han förtjänar. 12 minuter.

Jörgen Hyltes svåger – Edvin Hallberg, Anton Hellström
Företagslingo och medelålders medelklassmys när Jens Bejemyr introduceras för kollegerna på nya jobbet. I en humoristisk och samtidigt skarp betraktelse av en konfliktfri värld puttrar dialogen på utan mål. 13 minuter

Kom Å Se arrangeras årligen i augusti av Nyköpings kommun och Scenkonst Sörmland. Kortfilmer visas på storbildsskärm invid Nyköpingsån.

Mer information finns även via Nyköpingsguiden. 

Bilden är hämtad från Nyköpingsguidens hemsida för Kom Å Se.

 

 

  • Entrépris: Fri entré SEK

Dela evenemanget i dina kanaler:

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /