Kom Å Se

Kom Å Se är åter tillbaka och kommer att presenteras som en del av Kulturhelg på Nyköpingshus 6 - 8 augusti. Det blir musikaliska resor och kortfilmer under bar himmel när Scensommarkväll och Kom Å Se samlas under en helg.

Klockan 17.30 börjar kortfilmsvisningarna som fått samlingsnamnet Livet och världen. Dessa filmer är familjefilmer/visningar för barn cirka 3 - 8 år. Och lite senare, klockan 19.30 och 21.30 är det dags för filmer med teamat Kärlek och Makt. 

På grund av pandemin och den logistik som kommer att krävas för att smittsäkra evenemangen enligt rådande riktlinjer blir platsen i år Slottsgården, vid Kungstornet i samarbete med Slottskrogen på Nyköpingshus.

Livet och världen
– ett kortfilmspaket för barn mellan 3-8 år
Längd: 42 min


Tidvatten 
I havet bor en stor skäggig farbror med röda byxor och randig mössa. Med ett kluckande skratt hjälper han både fåglar, fiskar och människor som är i nöd eller som behöver muntras upp.
Portugal, utan tal. 
REGI Joana Rosa Bragança.


Äntligen helg 
När strömmen plötsligt går i ett bostadshus måste människorna hjälpas år för att lösa olika problem. Animation om den gemenskap som kan uppstå när det oväntade inträffar.
Sydkorea, utan tal.
REGI Jeon Seung-Bae.


Maïja 
Vid en nordlig kust väntar Maïja på att hennes pappa ska återvända hem från sin fisketur. Men vädret förvärras och mörka moln drar in. Färgstark animation om väntan och längtan.
Frankrike, utan tal.  
REGI Arthur Nollet, Maxime Faraud, Mégane Hirth, Emma Versini, Julien Chen, Pauline Charpentier


Draken 
En liten pojke umgås flitigt med sin morfar. Att vara tillsammans med honom är ett äventyr. Men morfar är gammal och lager för lager blir han nu tunnare och mer genomskinlig. En bländande fin animation om glädje och sorg.
Tjeckien/Slovakien/Polen, utan tal.
REGI Martin Smatana

Kortfilmblock 1 
- Kärlek och makt
Längd: 70 min


Nattåget
18-åriga Oskar tar nattåget hem från Stockholm till Älvsbyn efter en arbetsintervju. På tåget ser han Ahmad och får ögonkontakt. För första gången möter Oskar samma längtan och attraktion som han själv känner.
REGI Jerry Carlsson

Min relation till vuxna män
En humoristisk betraktelse över makt och den pågående jakten på manlig bekräftelse i Sveriges filmbransch. Hur det är att stå precis utanför och tittat in, och hur förförsikt löftet att äntligen få bli insläppt är.
REGI Edvina Koda Sander

Daddys girl
Fjortonåriga Los relation med sin pappa framstår som enkel och skämtsam i Julia Lindströms okonstlade skildring av en tonårsflickas nyfikna och obesvärade sexualitet. Med skarpt berättande vrids våra förväntningar på lust, skam och föräldraskap. VINNARE AV STARTSLADDEN – GIFF 2020
REGI Julia Lindström,


Glödhet
Alecio, Timimie och Anna samtalar i en grön skog kring språk, identitet och sexualitet. Dialogen i filmen är på romani, samiska och svenska.
REGI Alecio Araci

Sonjas grill
På Sonjas Grill i Zinkensdamm sitter Bella och väntar på sin kille Gabbe. När han av misstag tappar sin telefon i toaletten blir han tvungen att använda en mobil han haft i byrålådan ett par år. I den hittar han en gammal sms-konversation han haft med sitt ex, något som sätter saker i ett annat perspektiv för både honom och Bella. Ett gräl förpackat i en stilistisk smällkaramell på rim tar vid.
REGI Måns Nyman

Vi varje block har visar vi dessutom en regional filmskapares kortfilm, vilka det är. Det är en överraskning!


Dela evenemanget i dina kanaler:

Kom Å Se

  • Kategori: Film

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /