Malin Makes Music

Malin Makes Music

Malin Lewis är en musiker, kompositör, instrumentmakare och musikalisk ledare från det skotska höglandet. Malin spelar en rad instrument inklusive olika säckpipor, fiol och visselpipa.

DATUM

Malin uppträder med sin grupp Malin Makes Musik På Holmberget i Torshälla den 1 augusti och på Scensommarkväll i Nyköping den 3 augusti.

Malin Makes Music hämtar inspiration från pipingtraditioner över hela Europa och innehåller självskrivna låtar såväl som traditionella melodier. Deras sound har beskrivits som vackert, rått och som en frisk fläkt.

Till Sörmland kommer denna trio med egen musik men framför också traditionell musik från Finland, Spanien och Bulgarien. 

Malin är mest känd för att ha spelat säckpipa blandat med liveelektronik. Musiken är dansant, filosofisk och melodiös med tydlig inspiration från europeiska folkmusiktraditioner, queerkulturer och vårt universum.

På senare tid har Malin studerat folkmusik i Helsingfors och lärt sig traditionen med de utdöda finska säckpiporna samt skrivit och framfört musik till 'The strange Undoing of Prudencia Heart' på Royal Exchange Theatre, Manchester.

BILJETTINFORMATION 

Konserten den 1 augusti arrangeras av Eskilstuna kommun, på Holmberget. Konserten har fri entré. 

Konserten den 3 augusti arrangeras av Nyköpings kommun och är en del av arrangemanget Scensommarkväll i Nyköping. Konserten har fri entré.

 

  • Längd: 1 tim
  • Entrépris: Fri entré SEK

DATUM


tor 1 aug 2024, 19:00 - 20:00

Holmberget, Torshälla (Eskilstuna)


lör 3 aug 2024, 19:00 - 20:00

Träffens Utomhusscen, Nyköping


MEDVERKANDE

Malin Lewis - smallpipes, whistles
Ali Hutton - bouzouki

Sally Simpson - fiol

Dela evenemanget i dina kanaler:

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /