Lena Jonsson & Robin Cochrane

Lena Jonsson & Robin Cochrane

Hälsingespelmannen Lena Jonsson är en av de mest tongivande fiolspelarna i den yngre generationen av svenska folkmusiker. Sedan 2008 är hon riksspelman och hennes trio har bland annat vunnit en Grammis för bästa folkmusik.

Datum & Biljetter

Robin Cochrane är en mångsidig folkmusiker, trummis och slagverkare som under åren specialiserat sig på det västafrikanska instrumentet balafon. Han har turnerat med bland andra Ale Möllers Xenomanía och Ebo Krdum.

Lena och Robin började under pandemin att experimentera med den ovanliga kombinationen balafon och fiol och märkte snabbt att soundet kändes både fräscht och naturligt. Huvuddelen av repertoaren är amerikansk old-time med inslag av västafrikansk balafon-musik, men även låtar från bland annat Skottland och Sverige. Allt kryddas med mycket spelglädje och ett tätt och svängigt samspel. Missa inte när två av Sveriges svängigaste musikanter spelar tillsammans som duo!

BILJETT- OCH ABONNEMANGSINFORMATION

Abonnemang till höstens lunchkonserter släpps den 15 maj, klockan 9:00.
Ordinarie pris 1000kr inklusive lunchmacka, kaffe och vaten.
Pensionär och/eller arbetssökande 600kr.

Lösa biljetter släpps den 14 augusti 2024, klockan 9:00.
Ordinarie pris 250kr inklusive lunchmacka, kaffe och vatten.
Pensionär och/eller arbetssökande 150kr. 

Du köper din biljett eller abonnemang via denna sida under respektive konsert. Meddela eventuell specialkost/allergier i förväg via telefonnummer 016-10 55 75.

Är du rullstolsburen, kontakta oss efter ditt biljettköp via numret ovan. Biljettkassan är alltid öppen i samband med konserterna, då finns möjlighet att köpa biljett till säsongens alla evenemang. Ring 016-10 55 75 (vardagar mellan klockan 9.00-15.00) för mer information.

INFORMATION OM KONSERTERNA 

Konserterna startar klockan 12.00. På konsertdagen öppnas dörrarna klockan 11.00 för att kunna äta sin lunchmacka innan konserten. Vår foajékassa är alltid öppen i samband med evenemang, där finns det alltid möjlighet att köpa biljetter till alla våra evenemang i mån av plats.

  • Längd: 60 min

Datum & Biljetter


ons 2 okt 2024, 12:00 - 13:00

Scenkonst Sörmland, Eskilstuna


MEDVERKANDE

Lena Jonsson - fiol
Robin Cochrane - balafon

Dela evenemanget i dina kanaler:

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /