HALM

HALM

Norrländska countryrockarna HALM gräver där de står. Med ett helt eget uttryck – befriat från tröttsamma klichéer och utan att kopiera någon – är de ett lysande exempel på att countryrock inte måste komma från Tennessee eller Texas för att vara trovärdig.

DATUM

Umeåbandet, som består av Johanna, Lisa, och William, är en del av den svenska Americana-rörelsens nästa generation och med en trogen och växande publik. Samtidigt som de influeras av Crosby Stills & Nash, Bonnie Raitt, Tom Petty, Fleetwood Mac, Creedence Clearwater Revival och Nikki Lane har HALM visat tydligare än i många andra fall att Americana-musiken som skapas här i Norden har väldigt lite att göra med USA, även om det är där som rötterna finns.

Det här är skandinavisk musik, punkt. Det finns något särskilt, som understryker vår skandinaviska dysterhet, kontemplativa sinnelag och den överlag melankoliska sinnesstämningen här i norr – som gör blues-influenserna ännu blåare!

HALM’s kärntrio förstärks under sina konserter av Leo Kinell (trummor) och Karl Bernhard Josephson (bas). Tre fullängdare har det blivit hittills. Det senaste albumet släppt 2019, inspelad av Pelle Henriksson i Tonteknik-studion. I februari 2022 släpptes den hittiga och rytmiska singeln “Lose myself”, en hint om vad som komma skall när HALM släpper nytt material 2024.
 

BILJETTINFORMATION 

Konserten den 25 juni arrangeras av Eskilstuna kommun som en del av sommarunderhållningen på Fristadstorget. Fri entré. Läs mer om HALM-konserten här!

  • Entrépris: Fri entré SEK

DATUM


tis 25 jun 2024, 12:00 - 12:45

Fristadstorget, Eskilstuna


MEDVERKANDE

Johanna Sandgren – sång, banjo
Lisa Johansson – sång, gitarr
William Ignberg - gitarr

Leo Kinell - trummor
Karl Bernhard Josephson – bas

Dela evenemanget i dina kanaler:

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /