Barnfilmsresidens 2024 - referensgruppen val

Barnfilmsresidens 2024 - referensgruppens val

Till årets barnfilmsresidens inkom 46 ansökningar. Referensgruppens val landade efter noggrann överläggning på Mikael Bundsen som lämnat in en manusidé om filmen LUCKY IN DRAG.

"När Joakim från Film i Sörmland ringde och berättade blev jag tvungen att be honom upprepa det. Jag blev så glad och kunde knappt tro det.

Länge har de här karaktärerna surrat i mitt huvud och tjatat på att bli skrivna om. Jag är så tacksam att jag nu genom Barnfilmsresidenset äntligen får möjlighet att arbeta koncentrerat med deras berättelse. 

Att dessutom få feedback från en så skarp dramaturg som EliSophie Andrée gör mig övertygad om att mitt manus kommer göra stora framsteg i höst. Jag längtar."

OM MIKAEL BUNDSEN

Mikael Bundsen är frilansande manusförfattare och regissör, utbildad i filmregi vid HDK-Valand och i manusförfattande vid Alma manusutbildning. Efter många år i Göteborg bor han sedan en tid tillbaka i Malmö.

Mikael har tidigare skrivit och regisserat ett flertal kortfilmer som har tävlat på prestigefyllda festivaler som Berlinale och Palm Springs. Ofta med unga personer i de ledande rollerna och om teman som utanförskap eller utifrån en hbtq-tematik.

Mikaels filmer har visats på kanaler som SVT, SRF i Schweiz och BBC. En av hans kortfilmer, den engelskspråkiga Involuntary Activist, nominerades till en Walesisk BAFTA för bästa kortfilm. Han har också skrivit såpa-avsnitt för Viaplays tittarfavorit Lyckoviken och för Strandhotellet.

För Sveriges radio / Drama för unga har Mikael regisserat ljud-dramat Elvis och Sam med en tioåring i huvudrollen, som 2023 nominerades till ett Guldöra för Årets barn.

MIKAELS TANKAR OM MANUSET OCH DEN BLIVANDE FILMEN

"Jag drömmer om att skriva en film som fungerar som de allra bästa poplåtarna gör. Du vet de som drar dig upp på dansgolvet, som rycker med dig med sin energi, sin enkelhet och rakhet, du kan inte låta bli, det är omöjligt att sitta still – men det är först efter dansen, eller kanske mitt i steget, som det faktiskt slår dig – hur sorglig texten är. LUCKY IN DRAG är en varm, engagerande, rolig och drabbande film som undersöker vad en familj egentligen är och hur långt vi är beredda att gå för att nå en känsla av tillhörighet."

"Idén till ”Lucky” har funnits med mig under en längre tid och har genom åren tagit en rad olika former. Jag har arbetat med den på spekulation i skarvarna mellan projekt och uppdrag. Nu längtar jag verkligen efter att få ge den min fulla uppmärksamhet."

OM RESIDENSET

Vad Film i Sörmlands barnfilmsresidens innebär kan du läsa mer om här.

 

FOTO: Bilden är tagen av Magnus Karlsson, på inspelningen av Fanny Ovesens film Laura i Warszawa förra sommaren, där Bundsen arbetade som regiassistent.

Foto på Joakim Wassberg

Kontakt

Joakim Wassberg

Filmkonsulent

Dela evenemanget i dina kanaler:

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /